Renunță la această rutină înainte ca podoaba capilară să fie afectată

Multe dintre doamne și domnișoare obișnuiesc să își pieptene părul imediat după spălare, deși acest lucru nu este indicat de specialiști. Cu toate că părea a fi o metodă bună de a-ți aranja părul mai ușor, se pare că acest obicei este mai dăunător decât crezi. Iată ce se poate întâmpla dacă faci acest lucru în repetate rânduri.

(CITEȘTE ȘI: Top 3 moduri prin care poți verifica dacă părul tău este sănătos)

De ce nu e bine să piepteni părul după spălare

Specialiștii atenționează cu privire la efectele negative pe care le are acest obicei asupra firelor de păr. În rutina de îngrijire a podoabei capilare, intră adesea și obiceiuri mai puțin sănătoase. Multe dintre femei se piaptănă la scurt timp după ce și-au spălat părul, neștiind că fac mai mult rău decât bine. Cercetătorii susțin că acest obicei este contraindicat pentru că favorizează ruperea firelor de păr pe lungime.

Cel mai bine este să îți piepteni părul la aproape o oră de la momentul spălării și să folosești un pieptene cu dinți cât mai rari. Dacă există persoane cu părul ondulat sau creț, ei bine, în cazul lor, pieptănarea se poate face și mai devreme de o oră, pentru că au firul de păr mai gros și mai rezistent.

Motivul pentru care nu ar trebui să îți piepteni părul după ce îl speli. Este contraindicat de către specialiști
Arhivă presă

Etapele pentru îngrijirea corectă a părului:

  • Folosirea unui șampon adecvat tipului de păr, care să fie cât mai natural.
  • Perierea părului înainte de spălare.
  • Aplicarea balsamului: se aplică numai pe lungimea părului, din zona obrajilor, nu de la rădăcini, și se lasă să acționeze timp de 3-5 minute.
  • Clătirea părului pentru cât mai mult timp, întrucât să nu rămână urme de balsam.
  • Uscarea se efectuează cel mai bine în mod natural, după ce ați absorbit apa cu un prosop. Când e necesar să folosiți uscătorul de păr trebuie să îl țineți la distanță.
  • La circa o oră de la momentul spălării puteți să pieptănați părul fără probleme.
Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii