Internetul este plin de diete si regimuri de slăbit care promit să te ajute să obții corpul de manechin peste noapte

Problemele de greutate sunt des întâlnite în prezentul pe care îl trăim. Nu doar adulții ci și copiii se confruntă cu aceste fenomen deja îngrijorător. Nutriționiștii sunt de părere că un prim element cauzator ar fi alimentația tot mai proastă la care avem acces. În disperare de cauza, toată lumea apelează la dietele drastice, detaliate pe internet, la un click distanță doar. Ei bine, acest gest este o abordare total greșită a realității spun unii specialiști.

Dietele drastice te „ajută” să te îngrași mai mult

Cu siguranță oricine a apelat măcar o dată la dietele disponibile la tot pasul în mediul online sau în revistele lifestyle. Multe dintre ele au la bază înfometarea sau tăierea drastică a carbohidraților si a grăsimilor sănătoase din meniul zilnic. Acest lucru nu face decât să îți dea complet organismul peste cap.

În mod cert apelând la acestea și urmându-le cu strictețe vei avea rezultate incontestabile. Problema apare imediat după finalizarea dietei drastice. Inevitabil vei reveni la stilul de viață anterior, iar astfel kilogramele se vor depune din nou. Multe studii arată că după un astfel de regim drastic, te poți îngrășa chiar dublu dacă nu urmezi aceleași obiceiuri alimentare.

Metoda ideală de a slăbi

Dacă vrei să slăbești, primul pas pe care ar trebui să îl faci este să începi să ai răbdare. Rezultatele rapide, peste noapte apărute nu vor fi cu siguranță unele de durată. Astfel, trebuie să începi prin a-ți schimba complet stilul alimentar. De altfel, singura regulă de care ar trebui să ții cont în ceea ce privește slăbirea este deficitul caloric.

Este necesar să îi aduci organismului tău zilnic un aport caloric mai mic decât necesarul lui. Odată ce ai reușit să urmezi această regulă, nimic nu mai stă în calea obținerii celor mai frumoase rezultate.

Necesarul caloric al corpului tău poate fi aflat cu o formulă de calcul simplu. Aceasta este Rata Metabolismului bazal x 1,2.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.