De ce să consumi suc de țelină.

Sucul de țelină este benefic organismului datorită substanțelor bune pe care le conține. Poate ajuta la sănătate, precum și în menținerea numărului de kilograme. 

Specialiștii au afirmat că după ce fibrele vegetale ale țelinei sunt date la o parte, sucul produs aduce mai mulți nutrienți și este mai benefic pentru sănătate. Sucul de țelină conține un număr ridicat de vitamine și nutrienți. Printre acestea se numără cupru, zinc, vitaminele  B, C, K, proteine, calciu, potasiu, fosfor.

Beneficiile sucului de țelină

Sucul de țelină te hidratează foarte bine. Acesta constă în mare parte din apă și ajută la hidratarea corpului. Multe persoane nu știu ce cantitate de lichide să consume zilnic, iar acest lucru aduce doar dezavantaje. Dacă vei consuma lichide mai multe se va regla temperatura corpului, tensiunea arterială devine optimă, funcțiile creierului și a rinichilor sunt susținute.

Sucul aduce un aport de zahăr organismului de care acesta are nevoie. O cană de suc de țelină conține 5 grame de zahăr, care este natural. În acest fel, poți reduce nivelul de zahăr din sânge și mai ales că vei consuma mai puține calorii într-o zi.

Pixabay

Dacă vei consuma suc de țelină, te vei bucura și de proprietățile sale antiinflamatorii. Acesta conține compuși vegetali și reduc inflamația. Antioxidanții ajută la gestionarea sau scăderea stresului oxidativ și țin sub control mai multe boli, precum bolile de inimă, diabetul, obezitate sau reducerea nivelului de zahăr în sânge.

Țelina conține sare în cantități mari. O cană din acest suc conține 215 mg de sodiu. O dietă pe bază de suc de țelină nu este recomandată din cauza aportului mare de sodiu. Deși cele mai multe legume au un conținut ridicat de fibre, nu se aplică și în cazul sucului de țelină. Acesta se strecoară, iar fibrele vor fi îndepărtate, dar vei prima o cantitate mare de nutrienți benefici corpului.

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.