S-a dovedit încă o dată că monedele vechi pot fi o adevărată avere la casa omului. Dacă ai prin sertar monede vechi, de pe vremea comunismului, ai face bine să le analizezi atent și să verifici dacă ele se vând cu o sumă de bani semnificativă.

Este momentul să scotocești bine prin sertarele bunicilor, pentru că este posibil să găsești o adevărată avere. Dacă până acum nu te-ai gândit că monedele vechi te pot îmbogăți, acum este timpul să aprofundezi pe tema acestui subiect destul de serios.

Moneda românească cu o valoare de 130.000 de euro. De ce e atât de scumpă

Este vorba despre moneda emisă în anul 1939, atunci când au fost celebrați 100 de ani de la nașterea lui Carol I. Aceasta a fost scoasă la licitație în Germania și vândută cu fabuloasă de 130.000 de euro.

Sursa: Social Media

Conform unei evaluări preliminare, ea ar fi trebuit să se vândă cu suma de 125.000 de euro. Potrivit muzeugalerie.ro, pe această monedă apare și monograma regelui Carol al II-lea.

Alte monede vechi scoase la vânzare cu sume fabuloase

Monedele vechi sunt foarte apreciate de către colecționari și ar fi în stare să cheltuiască sume colosale de bani pentru o monedă veche. Sunt sute, poate mii de monede vechi în întreaga lume care se vând la sume fabuloase de bani. Iată câteva dintre ele:

-moneda de 25 de ani emisă în 1966, vândută cu 1.000 de lei

-moneda de 25 de bani emisă în 1982, vândută cu 500 de lei

-Polul lui Carol I, moneda de 20 de lei, emisă în 1868 valorează acum 100.000 de euro

Moneda românească în valoare de 10.000 de euro

Tu știai că te poți îmbogăți dacă deții această monedă în casă?

În timp ce această monedă care are gravat chipul lui Mihai Viteazul, din 1992, este o „artă” pentru pasionații de vechituri, pentru cealaltă categorie de români, care o dețin, este un mod ușor de a câștiga o mică avere. Și asta pentru că pe anumite site-uri, unde se publică anunțuri de vânzare-cumpărare, moneda de 100 de lei din anul 1922, cu chipul înfăptuitorului Micii Uniri din anul 1600, costă zeci de mii de euro.

În anul 2022, o astfel de monedă costă cât o mașină nouă, dacă e să ne luăm după anunțul de vânzare al unui tânăr. Tânărul își vinde „comoara” cu nici mai mult, nici mai puțin de 13.400 de euro, fără a accepta schimburi, ori transfer bancar. Bărbatul vrea să livreze moneda și să beneficieze de suma de bani cerută prin predare personală.