La 56 de ore după decolarea de la centrul spațial Kennedy cu destinația Lună, misiunea Apollo 13, alcătuită din astronauții Jim Lovell, Jack Swigert și Fred Haise, se confruntă cu o defecțiune majoră când un rezervor de oxigen de la bord se defectează. Incidentul, marcat de mesajul iconice „Houston, avem o problemă”, îi forțează pe cei trei să se refugieze în modulul lunar, reușind cu greutăți semnificative să revină pe Pământ pe 17 aprilie, un moment urmărit în direct la televizor.

În 1961, la Ierusalim, începe procesul lui Adolf Eichmann, ofițer SS și unul dintre principalii organizatori ai Holocaustului. După ce a fugit în Argentina postbelic, este capturat de Mossad în 1960. Deși Eichmann susține în timpul procesului că doar urma ordine, este găsit vinovat și spânzurat în 1962.

În 1976, Apple 1, primul computer al celei ce avea să devină una dintre cele mai influente companii tehnologice, este lansat de Steve Wozniak și Steve Jobs. Computerul, vândut la un preț inițial de 666,66 $, marchează începutul unei noi ere în tehnologie, deși producția se încheie în 1977, cu aproximativ 200 de unități realizate.