Află cum poți readuce strălucirea lemnului.

În general, mobilierul din lemn constituie cea mai mare parte a mobilierului interior. Conceput să reziste în timp, mobilierul din lemn își poate pierde frumusețea și strălucirea după ceva vreme. Iată ce trebuie să faceți pentru ca mobilierul dvs. să-și recapete strălucirea de la început.

CITEȘTE ȘI – Trucul ingenios de care ai nevoie. Iată de ce trebuie să cureți toată mobila cu pastă de dinți

Alcool denaturat pentru a îndepărta petele de pe lemnul mobilierului

Alcoolul denaturat poate fi o soluție excelentă dacă doriți să combateți petele vizibile de pe mobilierul din lemn. Agenții săi componente fac posibilă lupta împotriva tuturor tipurilor de zgârieturi, făcându-le invizibile în timp. Această practică nu necesită niciun efort fizic deosebit. Tot ce aveți nevoie este o cantitate mică de alcool denaturat, puțină apă și o cârpa.

Sursa: Social media

Pur și simplu amestecați apa cu alcoolul denaturat și apoi înmuiați-vă cârpa în soluția rezultată. Ștergeți petele cu mișcări circulare de pe suprafața de lemn.

Rețineți că alcoolul denaturat este toxic și potențial inflamabil . Prin urmare, luați toate măsurile de precauție atunci când îl utilizați, inclusiv purtarea mănușilor și a unei măști pentru a vă proteja pielea.

Zaț de cafea pentru lustruirea lemnului mobilierului

O altă alternativă la produsele industriale și chimice este zațul de cafea . Datorită boabelor mici de cafea care o alcătuiesc, îți poți lustrui mobilierul din lemn, reducând în același timp zgârieturile de pe el. Și pentru și mai multă eficiență, nu ezita să adaugi un strop de ulei de măsline. Acest lucru vă va oferi o pastă pe care o puteți folosi pe lemnul mobilierului dvs.

După ce ați lăsat timp de 30 de minute, ștergeți totul cu o cârpă din microfibră. Rezultat: strălucirea lemnului tău este readusă la viață.

Ulei de in pentru a hrăni și proteja lemnul mobilierului dumneavoastră

100% natural, uleiul de in are multe proprietăți menite să hrănească, să protejeze și să restabilească strălucirea lemnului,  precum fagul și stejarul în special. Calitățile sale naturale pot respinge în special toate atacurile la care poate fi supusă mobila ta din lemn: hidroizolație, raze UV, insecte și alte ciuperci.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.