De-a lungul timpului s-au creat o mulțime de mituri în ceea ce privește epilatul cu aparatul de ras. Multe femei au renunțat la el, dar, astăzi, am aflat am aflat motivul pentru car firul de păr este mai gros. 

Toate femeile care s-au epilat cu aparatul de ras au observat că firele lor de păr ies mai groase, dar nu este un lucru de speriat. Deși acum există mai multe metode, precum epilarea cu ceară, zahăr, benzi sau cea definitivă, cea mai rapidă va fi mereu lama.

Dacă trebuie să ajungi rapid la un eveniment de care ai uitat, iar picioarele tale nu sunt cele mai bine. cu ajutorul unei lame totul s-a rezolvat. Cosmetologii au afirmat că în momentul epilării, firul de păr este tăiat de la nivelul pielii. Forma sa este conică, iar vârful va fi mai subțire.

După tăiere, rămâne rădăcina groasă care va crește în sus și automat, vârful este mai gros decât înainte. Acesta este motivul de schimbare și nu trebuie să alarmeze pe nimeni, întrucât epilarea este sigură și extrem de simplă.

„Nu, categoric este fals. Firul de păr este conic, mai subțire la vârf, însă, când te razi, el se ia de la nivelul pielii unde are cea mai mare circumferință. După ce va crește va fi bond, fără vârf, părând mai gros și aspru. Când părul este smuls din rădăcina, vârful este primul care se vede și este mai subțire. De aici apare mitul că folosirea aparatului de ras îngroașă firul de păr.”

Cum se folosește corect aparatul de ras

După ce am aflat că aparatul de ras nici nu dăunează și nici nu îngroșă firele de păr, îl putem folosi cu încredere. Procesul este mult mai rapid și te poate scoate din câteva situații neplăcute. Iată câteva reguli de bază pentru când faci acest lucru.

Nu folosi apă fierbinte pentru epilare

Apa fierbinte este preferată este preferată de toată lumea, mai ales după o zi obositoare. Ai putea să o eviți în momentul în care te epilezi. Cel mai indicat este să folosește apa mai rece fiindcă nu te vei irita. Stai 2-3 minute sub un jet de apă călduță, apoi începe procesul de epilare cu aparatul de ras.

Folosește gel sau spumă de ras

Cele mai multe femei aleg să folosească un săpun, crezând că este de ajuns. Cu părere de rău, nu este deloc așa. Acesta doar va usca pielea și riști să crească fire subcutanate. Cel mai indicat este să folosești un gel sau o spumă de ras, indiferent dacă este pentru femei sau bărbați.

După ce ai terminat, folosește apa rece

După epilare folosește apa rece pentru a închide porii. Clătește pielea cu apă călduță mai întâi, apoi rece. Dacă porii vor rămâne deschiși și vei folosi crema, poate cauza probleme. Același lucru se întâmplă și cu autobronzantul. Din cauza porilor deschise, pielea va fi pistruiată.