Există și momente mai puțin plăcute în viață, atunci când pierdem persoane dragi. Urmează apoi perioada de doliu, care impune să nu faci anumite lucruri. O întrebare care bântuie gândurile multor persoane este aceea dacă este interzis sau nu, să facă dragoste în perioada de doliu.

Părerile sunt împărțite, atunci când vine vorba de a întreține relații sexuale în perioada de doliu. Doliul este un proces diferit în părerea multor persoane, iar unele persoane îl țin diferit. Pentru unii, doliul este ținut în suflet, iar durerea pe care o poartă este știută doar de ei. Pe de cealaltă parte, doliul înseamnă purtarea de haine negre și abținerea de la pofetele trupești.

Este păcat să întreții relații intime în perioada de doliu?

Se spune că doliul trebuie să fie ținut 40 de zile de la moartea unei persoane. În acele zile, este interzis să întreții relații intime. De asemenea, anumite persoane spun că dacă persoana decedată este rudă de gradul 1, doliul trebuie să fie ținut timp de 1 an. Potrivit unor informații, cel mai mare păcat este să faci dragoste dacă îți moare soțul sau soția, potrivit unor surse menționate de spynews.ro

pixabay

Este păcat să faci dragoste în post

Pentru iertarea păcatelor și căință, este important ca soții să se abțină de la sex atunci când este perioada de post. Acest lucru trebuie să fie de comun acord, altfel poate apărea infidelitatea.

Din cauza desfranarii, fiecare sa-si aiba femeia sa si fiecare femeie sa-si aiba barbatul sau. Barbatul sa-i dea femeii iubirea datorata, asemenea si femeia barbatului. Femeia nu este stapana pe trupul sau, ci barbatul; asemenea nici barbatul nu este stapan pe trupul sau, ci femeia. Sa nu va lipsiti unul de altul, decat cu buna invoiala pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea, si iarasi sa fiti impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre. (I Corinteni 7, 2-5; 12-16)