Știm cu toții că cartofii prăjiți reîncălziți nu au același gust ca cei proaspăt prăjiți. De regulă, cartofii care au fost prăjiți în ulei cu o zi în urmă nu mai sunt la fel de crocanți, așa că majoritatea îi aruncă după ce s-au răcit. Există, totuși, câteva trucuri simple prin care poți reîncălzi cartofii pentru a deveni la fel de gustoși ca la început. 

Așa reîncălzești cartofii prăjiți pentru a fi la fel de crocanți

Cartofii prăjiți care se răcesc nu mai sunt la fel de crocanți ca atunci când îi consumăm imediat după ce i-am prăjit. Pentru a nu mai arunca cartofii după ce s-au răcit, iată cum îi poți refolosi ca și garnitură lângă o friptură sau ca și gustare. Ai nevoie de doar câteva minute pentru ca acest tip de mâncare să fie la fel de bună. Vă prezentăm trei metode prin care poți reîncălzi cartofii prăjiți.

Prima modalitate este sandwich maker-ul. Chiar dacă aspectul acestora se va modifica, gustul și textura rămân intacte.

Un alt truc pentru a încălzi cartofii prăjiți este folosirea friteuzei cu aer cald. În friteuza cu aer cald, cartofii, care au fost prăjiți cu o zi înainte, pot deveni din nou crocanți, ca și cum au fost proaspăt pregătiți. Nu este nevoie să puneți ulei, datorită faptului că friteuzele cu aer oferă rezultate crocante folosind doar aer fierbinte. Este necesar să țineți cartofii înăuntru doar 3 minute.

Folosiți cuptorul pentru a-i reîncălzi

Dacă nu aveți friteuză, puteți folosi clasicul cuptor, care trebuie preîncălzit la 200 de grade. Apoi tapetați o tavă cu hârtie de copt, distribuiți bine cartofii la distanță unii de alții. Odată puși în cuptor, cartofii trebuie încălziți 6 minute și apoi deveni crocanți.

O altă metodă de a reîncălzi cartofii prăjiți, ca să devină din nou crocanți, constă în folosirea tigăii. Astfel, aveți nevoie de trei linguri de ulei. După ce uleiul s-a adăugați cu grijă cartofii, fără ca aceștia să se suprapună. Trebuie ținuți doar 5 minute pentru a fi iar gustoși și calzi.