Iată câteva trucuri care te pot ajuta să adormi rapid, fără somnifere

Somnul este unul dintre elementele vitale care ne ajută să funcționăm. Un somn de calitate nu înseamnă doar odihnă ci și productivitate și chiar sănătate.

Numeroase persoane care se confruntă cu insomniile aleg medicamentația ca remediu. Mai grav, de cele mai multe ori, acestea iau pastile fără recomandarea medicului.

Dincolo de medicamente, dacă vrei să adormi rapid trebuie să încerci câteva trucuri.

Ceaiul de tei

Ceaiul de tei are un efect calmant, astfel că dacă alegi să îl consumi seara cu siguranță te va ajuta să adormi. Îți poți face o rutină ca seară de seară să consumi o cană de ceai. Este esențial însă să optezi pentru a-l bea neîndulcit. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că zahărul ne determină să devenim agitați. Astfel, nu vei face decât să faci și mai dificilă adormirea. În plus, zahărul consumat seara te poate face să iei în greutate.

Baia caldă cu sare de mare

Dacă vrei să adormi rapid, înainte de culcare, relaxează-te făcând o baie caldă. Adaugă în apă sare de mare. Cu siguranță te va ajuta să scapi de durerile articulare sau să îți relaxezi musculatura. Vei putea să te odihnești mult mai bine după un astfel de ritual.

Evită să mănânci seara

Nu vei putea adormi cu ușurință dacă ai stomacul plin. De altfel, organismul tău „va lucra” constant pentru a digera mâncarea. Astfel, cel mai bine este să iei ultima masă a zilei cu minim 3 ore înainte de culcare. Este însă indicat să bei apă, hidratarea fiind extrem de importantă ca organismul tău dă funcționeze în parametrii optimi.

Lasă telefonul în altă încăpere

Oricât de bizar ar părea, telefonul mobil ne poate deveni un dușman de temut. Dacă vrei să adormi cu gadget-ul lângă tine, cu siguranță nu vei reuși. Cel puțin nu atât de rapid cât ți-ai fi dorit. Inevitabil acesta îți poate distrage atenția. Astfel, vei pierde timp prețios din odihna ta. De altfel, nu este deloc indicat sănătății tale să adormi cu telefonul lângă tine.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.