Weekendul 5-7 ianuarie 2024 aduce vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă în România. Temperaturile vor fi mai ridicate decât media specifică iernii, cu variații semnificative între diferitele regiuni ale țării.

În weekendul din 5-7 ianuarie 2024, vremea în România va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi mult peste media specifică. În București, de exemplu, se așteaptă temperaturi între 14 și 16 grade Celsius. În alte regiuni ale țării, maximele vor varia între 6 și 15 grade. Cerul va fi variabil, cu ușoare înnorări și precipitații slabe în unele zone, în special la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană.

Vineri, 5 Ianuarie

  • București: Se așteaptă temperaturi de până la 13 grade Celsius, cu cer senin și vânt de 16 km/h.
  • Timișoara: 11 grade Celsius, cu șanse de precipitații de 65% și vânt de 11 km/h.
  • Brașov: 8 grade Celsius, fără precipitații și vânt de 16 km/h.
  • Constanța: Un maxim de 15 grade Celsius, cer senin și vânt de 24 km/h.

Sâmbătă, 6 Ianuarie și Duminică, 7 Ianuarie

  • Vremea se menține caldă în cea mai mare parte a țării.
  • În unele regiuni, cum ar fi Alba, se așteaptă temperaturi de până la 10 grade Celsius, cu posibile ploi slabe duminică.

Schimbarea Vremii După Weekend

Schimbarea vremii este așteptată începând de luni, 8 ianuarie, când un val de aer rece va cuprinde toate regiunile României. Aceasta va aduce o scădere semnificativă a temperaturilor, aducându-le mai aproape de valorile normale pentru această perioadă. De duminică seară, precipitațiile vor începe să se extindă, transformându-se în ninsoare slabă de luni.

  • O schimbare semnificativă a vremii este așteptată de luni, 8 ianuarie, când un val de aer rece va aduce temperaturi mai apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.
  • Se anunță și precipitații, inițial sub formă de ploaie, apoi transformându-se în ninsoare slabă.

Pentru următoarele patru săptămâni, Administrația Națională de Meteorologie prevede valori termice mai coborâte decât cele normale, cu un regim pluviometric variabil pe întreg teritoriul României. Este posibil ca temperaturile să fie mai coborâte în special în regiunile nord-estice și sud-estice, iar precipitațiile să fie mai abundente în vestul și nord-vestul țării.

Această schimbare bruscă de la temperaturi neobișnuit de ridicate la un regim mai rece și posibil ninsori subliniază variațiile tipice ale vremii iernii românești.