Un mastiff englez de 125 de kilograme a stabilit recordul pentru cel mai greu câine din Cehia, atrăgând atenția ferm restului comunității și ai specialiștilor din domeniul canin.

Câinele de talie impresionantă se numește Uriáš și aparține Helenei Kalasová din Letovice. Recordul a fost oficializat joi, în cadrul unei competiții desfășurate la Pelhřimov. Conform Helenei, Uriáš nu este un câine obez, ci doar beneficiază de gene bune.

„El măsoară 90 de centimetri înălțime la greabăn, fiind vizibil mai mare decât frații săi care se încadrează în limitele normale ale rasei”, a explicat Helena Kalasová. Deși mulți câini din această rasă ajung la 100 de kilograme, Uriáš a depășit media cu mult.

Stăpâna sa a adăugat că hrana lui Uriáš nu este deloc extravagantă în raport cu greutatea sa. „Pentru talia lui, nici măcar nu mănâncă așa mult, doar un kilogram de crochete de cea mai bună calitate pe zi”, a spus Helena.

Cu dimensiunile sale remarcabile și trăsăturile specifice rasei, Uriáš reprezintă un exemplu impresionant care a reușit să atragă atenția și să stabilească un nou reper în competițiile naționale canine. Recordul său evidențiază atât dimensiunile impresionante ale câinelui, cât și grija și atenția oferite de stăpâna sa, Helena Kalasová.