Descoperă de ce este bine să speli hainele la o temperatură mai scăzută.

Pentru unele persoane, spălarea hainelor în apă caldă este tehnica care are ca rezultat haine mai curate și care scapă de cele mai persistente pete. Alții cred contrariul. Iată de ce ar trebui să vă spălați hainele în apă rece.

Spălarea hainelor în apă rece este mai eficientă și are multe avantaje, pe care le vom descoperi în curând în acest articol.

De ce este mai bine să vă spălați hainele în apă rece în mașina de spălat?

În primul rând, este necesar să luăm în considerare natura hainelor pe care le vom pune în mașină, precum și alegerea programului de spălare și a temperaturii. Temperatura trebuie să fie adaptată la fiecare material textil, indiferent dacă este delicat, bumbac, lână, etc.

Sursa: Social media

De exemplu, alegerea de a spăla hainele în apă rece este mai eficientă decât spălarea în apă caldă. Acest lucru se datorează faptului că este posibil ca petele să se fixeze în țesătură din cauza temperaturilor ridicate. Dacă doriți să vă curățați hainele fără să le deteriorați, apa rece este cea mai bună alegere. Petele persistente, cum ar fi sângele, mâncarea și iarba, pot fi îndepărtate mai repede cu apă rece.

Spălarea cu apă rece economisește bani

De asemenea, spălarea în apă rece vă va ajuta la factura de energie. Acest lucru este important, deoarece mașinile de spălat se numără printre cele mai consumatoare de energie din casă. Simpla încălzire a apei consumă multă energie. De fapt, 90% din energia utilizată de mașina de spălat este folosită pentru a încălzi apa.

Sfaturi pentru a economisi bani atunci când spălați hainele în apă rece

Așa cum am menționat mai sus, spălarea în apă rece este mai economică și mai eficientă. În plus, iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să economisiți cât mai mult posibil:

Utilizați încărcături complete de rufe

O încărcătură completă de rufe economisește apă și detergent. În plus, mașinile de spălat folosesc la fel de multă apă pentru încărcăturile mici ca și pentru cele mari. Adoptarea acestui obicei economisește și timp.

Investiți într-o mașină de spălat cu consum redus de energie

Dacă mașina dvs. de spălat se strică frecvent sau dă semne de uzură, este posibil să fie timpul pentru o schimbare. În acest caz, nu ezitați să investiți într-o mașină de spălat rufe cu eficiență energetică A+++, care consumă cu 20 până la 50% mai puțină energie decât un model A+.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.