În 1967, avionul Boeing 737 și-a făcut zborul inaugural, marcând începutul unei ere noi în industria aeronautică.

Cu un prim zbor de durată de 2 ore și jumătate, efectuat de la aeroportul de lângă fabrica Boeing din Seattle, piloții de teste au fost extrem de încântați de performanțele noului model de avion.

La acel moment, Boeing se confrunta cu o concurență acerbă, dar succesul avionului 737, din care au fost livrate până în prezent peste 11.000 de unități, a pozitionat compania în fruntea industriei aeronautice mondiale. Primul zbor comercial al acestui model a fost realizat de compania Lufthansa, un an mai târziu, afirmând astfel statutul său revoluționar.

În 1959, NASA făcea cunoscută selecția celor șapte astronauți americani din programul Mercury, eroii vremii care au contribuit semnificativ la cursa spațială dintre SUA și URSS. Aceștia, denumiți ‘Mercury Seven’ de presă, erau piloți militari cu experiență, unii dintre ei fiind veterani de război. Doi ani mai târziu, Alan Shepard devenea primul american care ajunge în spațiu, consolidând ambițiile spațiale ale Statelor Unite.

Un alt moment istoric de răscruce a fost înregistrat în 1989, când armata sovietică a înăbușit brutal un miting pașnic pro-independență în Tbilisi, Georgia, ucigând 21 de persoane. Acest eveniment tragic a accelerat mișcarea pro-independență din Georgia, care, în urma unei lupte de ani de zile, și-a recâștigat independența după 70 de ani de ocupație sovietică.