Un bărbat în vârstă de 65 de ani a decedat după ce a mâncat ouă infectate cu salmonella.

Niptoon Tavakoli din Marea Britanie a decedat după ce a mâncat un ou infectat cu salmonella. Medicul de la terapia intensivă a spitalului a rămas șocat când a văzut nivelul de salmonella pe care îl avea bărbatul în organism.

Niptoon Tavakoli în vârstă de 65 de ani trăia alături de soția sa, Cheryl în Doncaster, Marea Britanie. Bărbatul a cumpărat ouă de rață de la un fermier dintr-un sat care erau infectate cu salmonella. El a gătit ouăle la doua zi după cumpărare și i-au fost fatale.

Acesta a început să aibă simptome grave precum dureri, pete pe piele, iar unghiile și buzele au devenit albastre. El a mers la spital și a primit antibiotice care nu l-au ajutat, iar o intervenție nu s-a putut face deoarece infecția era deja în corpul său. Niptoon Tavakoli a murit la distanță de două săptămâni, după ce a mers la spital.

S-a deschis și o anchetă pentru acest caz, iar soția sa, Cheryl a declarat că soțul ei era fericit și se bucuea de viața de pensionar.

„Nu l-am văzut niciodată atât sănătos. Era fericit. Se bucura de viață și aștepta să mă alătur lui la pensie. [Avea] o mulțime de planuri.”, a spus soția sa, Cheryl.

Sursa foto: Pixabay

Medicul de la spital a fost șocat de ceea ce a văzut

Cheryl a declarat că bărbatul a chemat ambulanța, dar medicii au refuzat să-l ducă la spital. De a doua zi a început să aibă grijă de el și a sunat iar la la serviciile medicale pentru a trimite o ambulanță. De aceasta dată a fost luat la spital, iar specialistul de la terapie intensivă a rămas șocat când a văzut gradul ridicat de salmonella.

„Din experiența mea, această severitate a salmonelei este neobișnuită. Nu este ceva ce vezi des. Fac terapie intensivă de 27 de ani. Este doar a doua persoană pe care am întâlnit-o cu acest grad de salmonella.”, a spus medicul Jon Maskill.

Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.