Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a găsit o soluție pentru români pentru a consuma energie mai puțină.  

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat despre propunerile oficialilor europeni de a-i obliga pe cetățenii blocului comunitar să facă economie. Acesta a găsit și o soluție pentru a-i face pe români să consume mai puțină energie. 

Social-democratul este de părere că statul nu poate impune populației măsuri pentru reducerea consumului de energie. Politicianul consideră că nu se poate verifica dacă oamenii respectă aceste măsuri. De asemenea, el amintește că a crescut pe vremea când Nicolae Ceaușescu era șeful statului. Social-democratul spune că mama lui striga după el să stingă becul. În acest context, Ciolacu susține că nu poate să îi ceară același lucru fiului său și să îi creeze aceleași traume pe care le-a avut el. 

Marcel Ciolacu: Cum poate să mă controleze pe mine cineva cum consum curentul?

„Cum poate să mă controleze pe mine cineva cum consum curentul?  Este posibil ca Uniunea Europeană să se refere nu neapărat la populație. Poate ar fi trebuit să nuanțeze, poate la cum să se mute capacități de producție și pe timp de noapte, ca să nu mai fie vârfuri de consum, în anumite ore în timpul zilei”, a declarat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI: Ce aparate electrocasnice cresc factura la curent. Iată modalitatea perfectă de a reduce consumul la energie electrică

Oficialul a găsit și o soluție pentru ca românii să consume mai puțină energie și, implicit, să primească facturi la iarnă. Tot din partea statului ar trebui să vină ajutorul despre care vorbește Ciolacu, și anume vouchere pentru aparate electrocasnice.  

Marcel Ciolacu a găsit soluția! Cum putem primi facturi mai mici la curent? Oficialul a spus clar: Nu fac economie!

Vouchere pentru electrocasnice, o soluție

Politicianul este de părere că electrocasnicele vechi din bucătărie sunt cele care consumă cel mai mult curent. Acestea ar trebui înlocuite rapid cu unele noi, performante, și care consumă mult mai puțin. În acest context românii vor primi facturi mult mai mici la iarnă.  

Marcel Ciolacu a precizat că el nu va face economie și că nu îi va forța pe români să facă acest lucru.  

„Un sistem de vouchere pentru a-și schimba electrocasnice, care sunt cele moderne, care consumă mult mai puțin, cred că este oportun. Este de fapt un mod de încadra în zona de economie. Nu poți să le ceri românilor să stingă becul. Românii își gospodăresc singuri bugetul. Dar acesta este un mod în care statul să vină să continue un sistem de modernizare, până la urmă, a gospodăriei” a declarat liderul PSD. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.