Mâncatul de caș iarna ne îmbolnăvește? Când vine iarna, ni se spune adesea să ne limităm consumul de caș.

Motivul adesea invocat este că ar putea exista riscul de răceală și tuse. Acest lucru se aplică în special pentru copiii mici și persoanele în vârstă. Dar oare este așa? Haideți să aflăm.

Oamenii consumă caș sau iaurt din secole. Pe lângă faptul că este nutritiv, acesta stimulează multe alte aspecte ale sănătății noastre, cum ar fi reglarea sănătății inimii, reducerea riscului de osteoporoză și chiar ajută la pierderea și gestionarea greutății.

Cașul este un produs lactat popular care se obține prin fermentarea laptelui. Acesta este încărcat cu acid lactic, proteine, antioxidanți, probiotice și mulți alți nutrienți care stimulează sănătatea.

Mâncatul de caș iarna ne îmbolnăvește? Mit sau realitate?

Sursa: Social media

Experții în sănătate spun că, în afară de consumul ca garnitură, cașul poate fi consumat și ca desert iarna, deoarece probioticele și vitaminele nu fac decât să sporească imunitatea organismului, ținând departe răceala și tusea.

Cașul nu trebuie consumat noaptea!?

Medicii au spus de nenumărate ori că cașul este la fel de bun și noaptea ca la mesele zilnice. Este mai relaxant pentru nervi. Ajută la eliberarea în creier a unui aminoacid unic numit triptofan, care calmează și ajută la o gândire clară. Studiile au dovedit că mâncatul cașului noaptea reîncarcă neuronii cu o ușoară odihnă datorită triptofanului.

Mamele care alăptează ar trebui să evite cașul, deoarece poate îmbolnăvi bebelușii

Adevărul este că, fiind bogat în substanțe nutritive, doar substanțele nutritive trec prin laptele matern la sugari. Nu există nicio infecție sau răceală pe care o mamă care alăptează ar putea să o ia consumând caș noaptea sau în lunile de iarnă.

Bacteriile active din caș ajută la combaterea germenilor care cauzează boli și mențin intestinul sănătos prin îmbunătățirea digestiei. Cașul este plin de vitamine și proteine, împreună cu lactobacilii care dau un impuls sistemului tău imunitar.