Dacă ai sărat prea mult mâncarea, pe substantial.ro vei descoperi ce e de făcut în această situație.

Cine nu a stricat un fel de mâncare din cauza excesului de sare? Chiar și cei mai mari bucătari s-au confruntat cel puțin o dată în viață cu acest tip de problemă. Din fericire, puteți să vă salvați preparatul datorită sfaturilor din acest articol. 

Pentru iubitorii de mâncare, o masă trebuie să fie bine condimentată. Dar, uneori, poate fi prea sărat.

Cum puteți compensa și salva un fel de mâncare care este prea sărat?

Multe persoane au pățit acest lucru și nu toate mâncărurile prea sărate sunt bune de aruncat la gunoi. Iată ce poți face pentru a reechilibra gustul unui fel de mâncare prea sărat.

Sursa: Social media

Ciorbe și caserole care sunt prea sărate

Pentru o supă prea sărată, puteți adăuga apă și o puteți fierbe timp de câteva minute la foc mediu. Aveți grijă să nu adăugați prea multă apă, deoarece aceasta poate schimba grosimea supei.

Produsele lactate pot echilibra gustul unei mâncăruri fierte prea sărate, la fel ca și pătrunjelul, spanacul, coriandrul și alte legume verzi. De asemenea, puteți adăuga cartofi și morcovi în supă sau în caserole pentru a scăpa de excesul de sare.

Sosuri care sunt prea sărate

În acest caz, adăugarea unei lingurițe de zahăr va fi salvarea ta. Alte ingrediente, cum ar fi sucul de lămâie sau mierea, pot ajuta, de asemenea, la absorbția excesului de sare. Ca și în cazul supei, puteți folosi cartoful într-un sos considerat prea sărat.

Orez prea sărat

Pentru a scăpa de excesul de sare din orez, îl puteți scurge cu o sită și înlocui apa de gătit cu apă nesărată înainte de a-l găti din nou. În acest fel, excesul de sare din orez va fi diluat în noua apă de gătit. Acest lucru este valabil și pentru paste și alimente fierte.

Așadar, dacă te confrunți cu o astfel de problemă, sfaturile de mai sus cu siguranță te vor ajuta.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.