Verifică dacă aia casă unul dintre aceste telefoane.

Vă amintiți când telefoanele mobile se limitau la primirea și trimiterea de apeluri și SMS-uri? Alte modele erau mai moderne, oferind jocuri sau o funcție de cameră foto. Dacă mai aveți un telefon mobil vechi (Nokia, Samsung, Motorola), îl puteți vinde unor colecționari pentru o sumă frumușică de bani.

În timp ce utilizarea telefoanelor mobile s-a schimbat dramatic în ultimii ani, unele telefoane nu și-au pierdut valoarea, ba dimpotrivă. Datorită fenomenului de modă „vintage”, unele modele pot ajunge la un preț mult mai mare decât suma inițială. Iată care sunt cele mai căutate modele:

Sursa: Social media

Ericsson R290 Satellite: valoare estimată între 350 și 1.200 de euro;
Nokia Sapphire 8800: valoare estimată între 500 și 2.300 de euro;
Mobira Senator NMT: valoare estimată între 930 și 2.300 de euro;
IBM Simon: valoare estimată între 930 și 2.350 de euro;
Nokia 7700: valoare estimată între 1 150 și 2 300 de euro;
Motorola 8000x: valoare estimată între 930 și 4.100 de euro;
iPhone 1 (prototip): valoare estimată între 12.000 de euro și 40.000 de euro
Factorii care determină prețul de vânzare al telefonului tău mobil vechi

Vânzarea unui telefon mobil vechi vă poate aduce câteva sute de euro. Suma variază în funcție de mai mulți factori:

Platforma pe care vă vindeți telefonul: pe unele platforme specializate, dumneavoastră stabiliți prețul telefonului. Pe de altă parte, aveți mai multe șanse să găsiți colecționari care ar putea fi interesați de telefonul dvs. Telefonul dvs. poate fi apoi expediat în întreaga lume, din SUA până în Canada și chiar în Singapore.

Starea telefonului: Acesta este unul dintre factorii decisivi în procesul de cumpărare. Modelele care nu au fost folosite niciodată vor avea, în mod natural, mai multe șanse de vânzare.

Raritatea modelului: cu cât telefonul este mai rar, cu atât mai mult va fi vizat de colecționari și de pasionații de epocă.

Ce trebuie să faceți înainte de a vă vinde telefonul mobil vechi

Dacă vă decideți să vindeți un telefon vechi, cum ar fi un iPhone sau un Samsung, trebuie să urmați următorii pași.Scoateți cartela SIM și cardul SD: Înainte de a vă vinde vechiul telefon, nu uitați să scoateți cartela SIM și cardul SD, care conțin datele dumneavoastră personale. În caz contrar, datele dvs. ar putea ajunge în mâinile unor persoane nepotrivite. Specialiștii în telefoane recondiționate distrug cartelele uitate imediat ce primesc telefonul.

Memoria telefonului: înainte de a vă vinde telefonul, nu uitați să transferați toate fișierele din telefon pe hard disk sau pe computer. În plus, companiile de reciclare nu ezită să șteargă complet tot conținutul stocat pe telefonul mobil, pentru a proteja confidențialitatea foștilor proprietari. De asemenea, ar trebui să vă gândiți să restaurați configurația din fabrică a dispozitivului. În cele din urmă, pentru a face posibilă reambalarea telefonului, dezactivați toate parolele și alte coduri de blocare, cum ar fi codurile PIN, modelele și amprentele digitale.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi utile atunci când vă vindeți vechiul telefon mobil.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.