Lupii caută hrană și ajuns din cauza lipsei acesteia până aproape de așezările oamenilor. Cele mai vizate de către fiare au fost fermele și stanile. Mai multe oi și capre și-au găsit sfârșitul în ghearele animalelor sălbatice, fără că proprietarii acestora să poată face ceva.Lupii au năvălit ultima dată într-o localitate din județul Bistrița Năsăud.

Lupii, coșmarul localnicilor

Lupii au atacat un efectiv de animale din localitatea bistrițeană ultima dată în noaptea dintre 28-29 mai. Deși au încercat în disperare să oprească fenomenul, proprietarii fermei nu au avut nici o șansă. Câteva oi și capre au fost pur și simplu sfâșiate de animalele sălbatice flamande. Momentan, oamenii stau cu frică din cauza faptului că teroarea s-ar putea repetă în orice moment. În încercarea de a fi auziți, fermierii își strigă durerea pe Facebook.

”Zilnic ne confruntăm cu aceste probleme pentrucă aceste animale sunt protejate și nimeni nu face nimic. Din toamna anului trecut, peste 30 de animale ne-au fost atacate iar cei care se ocupă de aceste animale, dacă tot le protejează, să le hrănească și să le țînă departe de stânele noastre. Mi se rupe sufletul când văd bietele animale distruse, de aceea vă rog să distribuiți această postare poate se va face ceva în acest caz”, a scris unul dintre păgubiți pe Facebook.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Lupii au mancat mai multe animale intr-o localitate din tara

Lupii au atacat mai multe localități în decurs de numai câteva zile. Faptul a fost confirmat și de catre pădurarul locului. În țara noastră însă, aceste animale sunt protejate de lege. Conform datelor publice pe site-ul Miisterului Mediului, specia de lupi este conservată în raport cu reglementările europene.

Ocrotiti de lege

”Lupul (Canis lupus) în România este o specie protejată. Prezentă în anexele II şi IV din Directiva Habitate şi clasificată ca fiind o specie prioritară pentru conservare. Unele dintre obligaţiile derivate din Directiva Habitate impun necesitatea de a menţine o stare de conservare favorabilă populaţiei naţionale de lup şi de a aplica un protocol de monitorizare şi raportare periodică către Comisia Europeană. Existenţa unor cerinţe legislative la nivel naţional şi internaţional coroborat cu faptul că lupul se află în conflict cu oamenii, justifică pe deplin necesitatea de a se dezvolta şi pune în aplicare un plan de acţiune pentru lup în Romania.” se arata in planul de protejare al lupilor pe site-ul Ministerului Mediului.