Numeroase persoane aleg să investească în acest gen de cadouri de Crăciun însă obiceiul este total greșit.

An de an în perioada sărbătorilor suntem tentați să facem cumpărături în mod compulsiv. Anumite lucruri dintre cele cumpărate în perioada sărbătorilor nu vor fi deloc utile pe termen lung.

Obiectele cu tematica de Crăciun

În perioada sărbătorilor de iarnă, magazinele devin arhipline de marfă. Cele mai multe dintre acestea pun în fața cumpărătorilor obiecte cu tematica de Crăciun. Moși Crăciuni, reni, brazi și mai ales cu preponderență culoarea roșie.

Le găsești inscripționate pe căni, pături, veselă, covoare sau pe obiectele vestimentare. Oricât de atrăgătoare ar fi aceste obiecte, analizând la rece nu vor fi o investiție pe termen lung. De ce? Pentru că în mod cert le vei folosi strict câteva zile, în perioada Crăciunului.

De altfel, toată lumea se aventurează în a cumpăra cadouri pentru cei dragi. O bună parte dintre cei care fac parte din această categorie aleg de asemenea obiecte cu inscripții tematice de Crăciun. De asemenea, obiectele de acest gen oferite cadou nu vor putea fi utilizate pe întreg parcursul anului.

Prea multe alimente

Studiile arată că în întreaga lume, de Crăciun sunt cumpărate alimente într-o cantitate dublă față de restul anului. Mulți aleg să își facă în perioada sărbătorilor cumpărături alimentare cât pentru  două săptămâni sau chiar mai mult. De altfel, intenția de a avea o masă îmbelșugată de Crăciun îi determină pe oameni să cumpere compulsiv.

Carnea, lactatele, sucurile sau băuturile alcoolice sunt prioritare pe listele de cumpărături de sărbători. De altfel, un loc fruntaș la acest capitol în ocupă dulciurile.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.