Iată unde nu trebuie să poziționezi termostatul în casă.

Termostatul este un dispozitiv care controlează sistemul de încălzire și răcire al casei. Astfel, este responsabil de reglarea temperaturii astfel încât aceasta să fie stabilă.  Experții spun că se poate reduce consumul de energie electrică prin reglarea înțeleaptă a termostatului.

CITEȘTE ȘI – Facturi foarte mari? Acest aparat electrocasnic este de vină

Deci, dacă o reduceți cu două grade, de exemplu, puteți economisi până la 5% din factura de încălzire. Dacă o cobori cu cinci grade, vei economisi până la 10%. Prin urmare, investiția într-un termostat inteligent și modern, care se ajustează automat la temperatura dorită, vă poate economisi mulți bani.

Sursa: Social media

Un alt fapt important: nu neglijați locația termostatului de cameră. Expunerea acestuia la lumina directă a soarelui sau la curenți de aer poate modifica inutil temperatura și poate crește factura la electricitate.

Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că termostatul este amplasat pe un perete interior în apropierea centrului casei, ferit de lumina directă a soarelui, ferestre, uși, holuri și bucătărie.  Optați pentru un perete gol și bine izolat, departe de șemineu dacă aveți unul.

Energie redusă datorită becurilor LED

Acum că ați găsit o locație bună pentru termostatul dvs. să trecem la acest truc foarte interesant de care puțini oameni știu. Dacă doriți să reduceți factura la energie electrică, este timpul să vă schimbați obiceiurile când vine vorba de iluminatul locuinței.

Un sfat bun: pe lângă faptul că stingeți întotdeauna lumina când părăsiți o cameră, ar trebui să începeți să vă gândiți să schimbați toate  becurile. Dacă nu reușiți să le schimbați pe toate, cel puțin majoritatea. Acestea trebuie înlocuite cu becuri fluorescente compacte eficiente din punct de vedere energetic.

Nu numai că sunt cu 75-85% mai eficiente decât becurile tradiționale, dar durează și de 15-25 de ori mai mult. Ca să nu mai vorbim de o reducere foarte vizibilă a facturii lunare.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.