Lista a fost actualizată ieri, 21 ianuarie 2022. Peste 100 de teritorii și state din întreaga lume vor intra în lista roșie. De asemenea, perioada de izolare pentru persoanele nevaccinate este diferită.

Potrivit ultimelor infirmații, Comitetul Național pentru situații de Urgență a anunțta care sunt țările care vor intra în zona roșie, începând de mâine, 23 ianuarie, ora 00.00.

Care sunt teritoriile care vor intra în scenariu roșu

Conform ultimelor informații, problema COVID-19 este una destul de gravă. Sunt peste 100 de țări care vor intra în scenariul roșu. Potrivit listei actualizate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, următoarele zone se află pe lista care va intra în vigoare de mâine Groenlanda, Aruba, Bonaire, Saint Eustasius și Saba, Insulele Feroe, Sint Maarten, Insulele Virgine Britanice, Andorra, Seychelles, Curacao, San Marino, Irlanda, Jersey, Gibraltar, Cipru.

Franța Danemarca, Muntenegru, Islanda, Insulele Cayman, Portugalia, Israel, Bermuda, Elveția, Puerto Rico, Monaco, Insula Man, Grecia, Luxemburg, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Australia, Guernsey, Spania, Slovenia, Grenada, Saint Kitts și Nevis, Argentina, Statele Unite ale Americii, Italia, Blegia, Uruguay, potrivit listei postate de libertatea.ro

Perioada de carantinare pentru români s-a schimbat. Din data de 8 ianuarie 2022, românii nevaccinați sunt nevoiți să stea în carantină 10 zile. Pentru cei care sunt vaccinați și se întorc din zonă de risc sau au trecut prin boală, perioada de carantină va fi de 5 zile.

Care sunt simptomele Omicron la persoanele vaccinate și cum le putem depista

pixabay

„Această simptomatologie, la persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală. Adică cele care au un nivel de protecție prin anticorpi, se remite după câteva zile. Simptomatologia aceasta nu este atât de alarmantă pentru persoanele protejate. De ce face Omicron asta, de ce rămâne la nivelul căilor aeriene superioare? Se pare că mutațiile pe care le-a suferit virusul prin trecerea de la Delta la Omicron nu mai au capacitatea să recunoască țesutul pulmonar. Acest lucru este un fapt bun, dacă ne gândim la cazurile de Delta și cazurile extrem de severe pe care le-am avut în terapie intensivă”, a delcarat Beatrice Mahler, potrivit digi24.ro