Lidia Fecioru este cunoscută în România pentru numeroasele sfaturi pe care le oferă oamenilor atunci când vine vorba despre sănătate, alimentație, situație financiară, sau relații de orice fel.

Acum, ea îi învață pe oameni cum să treacă peste o despărțire. 

Nu există persoană în lumea asta care să nu fi suferit din dragoste măcar o dată. Sunt oameni care intră în depresii atunci când își pierd o persoană iubită. Chiar dacă se spune că timpul le rezolvă pe toate, suferința este atât de puternică, încât timpul trece extrem de greu. 

Cum trecem mai ușor peste o despărțire

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru spune că pentru a trece peste o despărțire, trebuie să ne asumăm cinci faze. Femeia spune că nu este ușor să treci peste o despărțire, sunt dureri crunte, care vin pe rând.  

Potrivit acesteia, în primul rând apare negarea. Oamenii nu acceptă că au fost părăsiți de persoana iubită. Așa apar cazurile în care mulți oameni ajung să se sinucidă, fiindcă rămân blocați într-una dintre etape. Apare negarea, furia, negocierea și depresia. Dacă negocierea a eșuat, oamenii se îndreaptă spre depresie.  

Colaj Substantial

Acceptarea este faza care ne ajută să trecem peste o despărțire. Trebuie să fim conștienți că s-a întâmplat și că nu avem ce să facem.  

Trebuie să ținem cont de cele cinci faze

„Unul spune că vrea să se despartă, iar celălalt nu. Eşti pus în faţa faptului împlinit. Sunt tot felul de lucruri. Chestia vine şi cu frustrare şi cu durere. Că poate că unul suferă mai puţin. Ne copleşesc de foarte multe ori emoţiile negative. De aici încolo, se naşte ura şi furia”, spune Lidia Fecioru. 

Suferința în dragoste este foarte puternică. Oamenii simt diferite emoții și sentimente, în perioade scurte. Vine faza de furie, care aduce cu ea și răzbunarea. Aici, oamenii își pot pierde mințile și pot face lucruri necugetate. Lidia Fecioru spune că aceasta este cea mai periculoasă fază. Persoanele care sunt conștiente că nu pot ieși din această fază, trebuie să apeleze la terapeut. 

Lidia Fecioru: Mânia devine un pod către răzbunare

„De multe ori mânia devine un pod către răzbunare. Este un pod foarte subţirel. În faza de negociere începe partajul. Cum şi când vedem copilul sau dacă ne putem împăca. Totul este în funcţie de cât de mult mai ţinem la partener şi cât preţ punem pe celălalt, dar şi cât de mult şantaj poţi face.  Oamenii când se despart, nu se despart de copii. Se despart ei doi. Copiii rămân copii. Copilul rămâne la mamă. El trebuie să rămână cu ea”, explică Lidia Fecioru. 

Pentru a ne fi mai ușor, putem să ne detașăm și să ne uităm la noi ca la cel mai bun prieten. Ce sfaturi ne-am da? Femeile intră mai repede în depresie.  

„Când a trecut negociere vedem că nu mai avem aceiaşi prieteni. Dacă rămâi şi fără casă, te gândeşti cine te mai ia şi începi să-ţi faci mea culpa. O să spui că este vina ta că ai fost prea orgolios.  Acceptarea este ultima fază. Îţi asumi ceea ce ai făcut şi urmează să faci. Ca să ajungem aici, trebuie să accepţi celelalte capitole.”, a spus Lidia Fecioru, la Antena 3.