Căștile au devenit un accesoriu indispensabil, mai ales pentru persoanele care călătoresc, fac sport sau petrec mult timp în mijloacele de transport în comun. De ani buni, clasicele căști cu fir au fost date uitării, iar în gențile și în buzunarele tuturor și-au făcut prezența căștile wireless.

Din ce în ce mai multă lume a început să folosească căștile wireless în detrimentul celor cu fir, iar explicația este una simplă. Nimeni nu vrea să fie incomodat de firele lungi care se pot agăța sau chiar se pot rupe într-o secundă de neatenție. Însă, așa cum era de așteptat, aceste device-uri fără fir vin la pachet și cu dezavantaje.

În prezent, căștile wireless sunt o adevărată modă și este de înțeles, având în vedere că au o mulțime de avantaje. Mergi la sală, nu te încurcă firul respectiv și multe alte. Dar, trebuie să știm că libertatea aceasta vin la pachet cu un preț.

Libertatea fără fir are un preț. De ce nu este recomandat să porți căști wireless Pixabay

Fă alegeri cu cap!

Aceste cășți wireless funcționează pe bază tehnologiei Bluetooth, vorbim despre o formă de radiații electromagnetice direct la nivelul urechilor și a creierului. Dacă ne expunem timp îndelungat la acest gen de gadgeturi, pot influența permeabilitatea barierei hematoencefalice, facilitând pătrunderea anumitor substanțe în creier.

Bineînțeles, dacă vreți să folosiți în continuare căști, există și alternative mai puțin dăunătoare, cum ar fi căștile cu fir, chiar dacă sunt incomode. Acestea își fac treaba foarte bine, dar asta nu înseamnă că le poți folosi pe timp îndelungat fără să te expui anumitor riscuri.

Chiar și aceste căști dacă sunt folosite în exces pot afecta inclusiv auzul, însă, dacă sunt folosite în mod conștient, riscurile se vor diminua. Tocmai de aceea, este recomandat să folosim conștient tehnologia și să nu abuzăm niciodată de ea. Și, de asemenea, cel mai bine este să căutăm alternative care ne pun cât mai puțin viața în pericol.