Iată de ce sunt oglinzi în sălile de sport.

E o întrebare bună! Există o mulțime de săli de sport! Și toate au un lucru în comun: au oglinzi pe toți pereții. Ne-am obișnuit atât de mult cu ele încât nu ne-am pus niciodată problema prezenței lor.

Nu, nu este un element decorativ care să înfrumusețeze sala de sport. Nu este nici un „truc! pentru a crește senzația de spațiu. Și cu siguranță nu pentru ca sportivii să își admire mușchii. Deci, care este scopul exact al acestor oglinzi? Explicația în acest articol1

Oglinzi în sala de sport: suport tehnic și moral

Atunci când ne antrenăm în sala de sport, fără prezența unei oglinzi, ar fi dificil să verificăm dacă avem o postură și o tehnică corecte. Este adevărat că toată lumea poate identifica singură progresul tonifierii corporale. Dar este întotdeauna bine să verificăm progresele pe care le facem pe parcurs.

Sursa: Social media

Prin urmare, veți găsi adesea oglinzi în zonele în care se efectuează de obicei greutăți: uitându-se în oglindă, atât începătorii, cât și sportivii experimentați se asigură că efectuează mișcări corecte și precise.

Este foarte satisfăcător atunci când văd rezultatele eforturilor lor sau când reușesc să perfecționeze anumite puncte. În plus, mulți sportivi  sunt mai motivați să se antreneze în fața oglinzii. Nu este vorba de narcisism: atunci când corpul este reflectat în oglindă, ei încearcă să se îmbunătățească pe ei înșiși, detectând mai ușor defectele și posturile care trebuie corectate, cum ar fi sprijinul picioarelor, flexia spatelui etc.

Care este scopul oglinzii în cadrul lecțiilor de grup?

Evident, este imposibil să nu existe o oglindă în sălile comune unde se țin cursuri de aerobic, zumba, dans sau yoga. Aceste cursuri de grup au neapărat nevoie de oglinzi pentru a imita mai bine mișcările și posturile instructorului. Cu toate acestea, unele săli de sport au decis să nu instaleze oglinzi. De ce nu? Pur și simplu pentru că prezența oglinzii poate perturba desfășurarea orei. Într-adevăr, unii oameni sunt atât de concentrați pe imaginea lor și pe defectele corpului lor, încât au dificultăți în a se concentra asupra cursului în sine.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.