Când pregătiți carne crudă, fie că este carne de vită sau de pui, este important să păstrați zona de preparare curată și uneltele să fie igienizate în mod corespunzător.

Ce este Salmonella? Salmonella este o bacterie care poate provoca febră, diaree, vărsături și dureri de stomac dacă este ingerată. Oamenii se pot îmbolnăvi de salmonella după ce au consumat carne crudă sau insuficient gătită, carne de pasăre și produse din ouă. Urmând câțiva pași simpli poți reduce semnificativ riscul infestării.

Sursa: Social media

Cum să speli carnea

Bucătarii, experții în sănătate și experții în siguranță alimentară sunt de acord că spălarea puiului crește riscul de îmbolnăvire de origine alimentară și creșterea bacteriilor dăunătoare. Clătirea sau spălarea unui pui crud sub robinet face ca sucul de pui crud și apa să stropească pe alte suprafețe. Blaturi, bureți, alimente din apropiere, mâinile, hainele și alte suprafețe din jurul chiuvetei pot fi infestate. Aceste picături, pe care ochiul liber nu le poate detecta, conțin bacterii  și pot provoca boli. Prin urmare, puiul trebuie spălat cu mare atenție sub jet de apă. În același timp, trebuie acordată o atenție deosebită suprafețelor din jur.

Depozitarea cărnii crude

După achiziționarea unei bucăți de pui și curcan, este important să o păstrați în mod corespunzător. Când vă întoarceți acasă de la magazin asigurați-vă că puneți carnea într-un recipient curățat și sigilat. Plasarea recipientului în partea de jos a frigiderului va asigura ca sucul de la pui sau curcan crud să nu picure pe alte alimente din frigider. Când congelați carnea crudă, asigurați-vă că o faceți imediat după ce ați pus-o într-un recipient uscat și curat.

A avea o bucătărie curată este esențială pentru a evita bolile de origine alimentară . Asigurați-vă că suprafețele dulapurilor, precum și tigaia în care va fi gătit puiul sau curcanul sunt curate, deoarece acest lucru va ajuta la combaterea multor microbi.