Află care sunt beneficiile consumului de alimente picante. Sunt mai multe decât ai putea crede.

Unora le plac alimentele dulci, alții le preferă pe cele acre sau amare. Multora le plac preparatele picante. Dacă îți place să simți că gura ta arde din cauza mâncărurilor picante, vei fi fericit să știi că alimentele care conțin ardei iute iute pot oferi o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Regula de aur este ca acestea să fie consumate în cantitățile potrivite.

Sursa: Social media

Creșterea longevității

Cel mai recent studiu publicat despre beneficiile ardeiului iute a fost realizat în 2020. Studiul, prezentat pentru prima dată la reuniunea științifică a Asociației Americane a Inimii, a constatat că persoanele care mănâncă ardei iute pot muri mai puțin din cauza problemelor inimii sau a cancerului și pot trăi mai mult decât cei care nu le mănâncă.

Acest studiu a analizat înregistrările privind sănătatea și dieta a peste 570.000 de oameni din SUA, Italia, China și Iran și a comparat consumatorii de chili cu cei care mănâncă rar sau niciodată legumă picant. Analiza a constatat că persoanele care au mâncat ardei iute au avut un risc cu 26% mai mic de a muri din cauza bolilor de inimă. De asemenea, riscul de a face cancer a fost cu 23% mai redus. În același timp, persoanele care consumau alimente picante aveau cu 25% mai puțin risc de a muri din orice cauză.

 Prevenirea obezității

Dovezile arată că consumul de capsaicină crește senzația de sațietate și scade numărul de calorii și grăsimi consumate în timpul mesei. De asemenea, consumul de alimente cu capsaicină poate crește cantitatea de energie pe care o consumăm și ajută la oxidarea țesutului adipos, care ar putea preveni creșterea în greutate.

Potențial de reducere a dezvoltării cancerului

Studiile preclinice au arătat că capsaicina are un efect pozitiv asupra provocării morții celulelor canceroase și inhibarea creșterii acestora. Deși cercetările pe acest subiect sunt minime și nu există dovezi solide că, consumul de ardei iute picant va preveni cancerul, cercetătorii discută despre potențialul medicamentelor care conțin capsaicina.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.