În lume există mulți iubitori de vin, astfel că aceste informații sunt special pentru ei.

Regiunile viticole sunt o adevărată plăcere curioși și cunoscători. Dealurile încântătoare, vremea însorită și mâncarea delicioasă definesc aceste zone care își așteaptă mereu turiști. Podgoriile sunt numeroase și se întind în toată Europa, dar iată care sunt cele mai cunoscute.

Champagne – Franța

Champagne este o regiunea viticolă faimoasă în toată Europa. Este o destinație perfectă pentru o excursie în zonă. Puteți găsi mai case de șampanie în Reims sau Epernay, unde veți găsi nume mari precum Veuve Clicquot și Tattinger. Zona a fost introdusă în Patrimoniul Mondial UNESCO și este o atracție turistică majoră.

Social media

Bordeaux – Franța

Bordeaux este cunoscută drept capitala mondială a vinului. Aici cultura medievală se îmbină cu istoria, mâncarea și vinul care face din această zonă o destinație turistică pentru toți iubitorii de vin. Soiurile sunt numeroase, încât nici măcar o săptămână nu și-ar ajunge să le deguști pe toate. Dacă ajungi acolo, rezervă-ți timp și pentru regiunile celebre, Medoc, Graves, Saint-Emilion, Pomerol și regiunea Sauternes.

Valea Douro – Porto – Portugalia

Regiunea Alentejo din Portugalia te va cuceri de la prima privire. Este renumită pentru deținerea celui mai mic grad de poluare din Europa, astfel că aerul este mereu proaspăt. Podgoriile sunt bogate și se întind cât vezi cu ochii. Ele sunt așezate în straturi, iar imaginea de ansamblu este uimitoare.

Toscana – Italia

Peisajul acestei regiuni te va cuceri din prima. Satele și orașele construite pe dealuri ce apar în zare creează o priveliște luxuriantă ce se întinde cât vezi cu ochii. Toscana este una dintre cele mai cunoscute regiuni viticole din toată peninsula Italiei. Cunoscătorii de vin se îngrămădesc pentru a avea parte de o experiență unică. Aici există mai multe subregiuni care sunt foarte populare și cunoscute precum Chianti, Brunello di Montalcino și Montepulciano.

Social media

Alte zone viticole din Europa

În Europa există mai multe zone viticole ce așteaptă să fie vizitate. O parte din ele fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și arată spectaculos.

  • Regiunea viticolă Mosel, Germania
  • Regiunea viticolă Rhineland Pfalz, Germania
  • Regiunea viticolă Istria,Croația
  • Regiunea viticolă Santorini, Grecia
  • Regiunea viticolă Lavaux, Elveția
  • Regiunea Tokaj-Hegyalja, Ungaria
  • Regiunea Rioja – Spania
  • Regiunea Puglia- Italia