Dacă vrei să ai parte de senzații tari, la înălțime, ai la dispoziție și în România, diverse variante de a încerca sporturile extreme.

Dacă te încadrezi în categoria turiștilor care nu vor doar să viziteze destinațiile ci să le exploreze din plin, trebuie să ajungi în județul Brașov. Cheile Rășnoavei sunt destinația perfectă de a te bucura de o priveliște spectaculoasă. De altfel, aici poți avea parte și de o porție zdravănă de adrenalină. Mai exact, dacă îți plac sporturile extreme, te poți aventura în a practica bungee jumping.

Cel mai înalt salt din România

Împătimiții acestui sport spun că nu oricine poate trăi o astfel de senzație, a saltului de la înălțime. Aceștia sunt de părere că trebuie să simți chemarea, dincolo de teamă, altfel totul ar fi un fiasco. Dacă vrei să te bucuri de cele mai intense emoții, de libertatea inegalabila de a „zbura”, alege bungee. În România există mai multe centre care oferă doritorilor această șansă, însă cel mai înalt se află în județul Brașov. Cheile Râșnoavei au un relief spectaculos care într-o anumită zonă, permit un salt de la 140 m altitudine.

Cum trebuie să procedezi?

Dacă vrei să sari cu coarda elastică trebuie să urmezi un procedeu simplu. Este neapărat necesar să ge programezi înainte. Alături de reprezentanții centrului vei stabili o serie de detalii de interes, pentru ambele părți. Deși pare ciudat, nu vei avea nevoie de vreun instructaj complicat pentru a sări de la înălțime. Vei afla de la cei cu experiență în domeniu câteva trucuri care să îți facă experiența și mai plăcută. Trebuie să știi că este necesar să ai peste 18 ani dacă vrei să ai parte de acest soi de adrenalină.

De altfel și greutatea este un aspect care impune o regulă majoră în a face bungee jumping. Mai exact, greutatea ta nu trebuie să depășească 95 de kg. De altfel, saltul cu coarda elastică nu este indicat persoanelor/copiilor cu greutate mai mică decât pragul de 40kg.

Pentru a te bucura de experiența care îți taie respirația, va fi necesar să completezi o cerere pe propria răspundere prin care îți asumi eventualele incidente nedorite.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.