IT-ul că industrie câștigă într-un mod galopant teren în sectorul ocupațional atât în țară noastră cât și în întreaga lume. Având în vedere oportunitățile acestui tip de job, extrem de mulți tineri își doresc să acceadă. Specialiștii în domeniu susțîn însă că există o serie de criterii destul de clare pentru cei care își doresc schimbarea.

IT-ul, viitor asigurat și câștig substanțial

IT-ul pare în contextul zilelor noastre ”cireașa de pe tort” către care tinerii își doresc tot mai mult să se îndrepte. Motivați de câștigurile uriașe raportate la plafonul salarial normal, aceștia se reorienteaza spre carieră în domeniu. Specialiștii în HR sunt însă de părere că profilul unui candidat care va face performanță în acest sector trebuie să fie mai complex. În sesnul că viitorul IT-st trebuie să vină la pachet cu o serie de abilități pe care să și le slefuiasca în ”sectorul muncIi”. Dorința de a învață limbajele de programare  trebuie să fie completată de creativitate, atenție la detalii și de multă răbdare.

IT-ul poate fi un sector ideal pentru o carieră de succces.  Cei care își doresc să profeseze doar pentru  câștigurile mari trebuie să țînă cont de câteva aspecte. Pașii spre a ajunge senior în acest sector sunt numeroși. De asemenea câștigurile mari nu vor apărea încă din prima luna de activitate.. Cu multă muncă și perseverență însă, viitorul IT-st poate deveni un angajat de succes.

IT-ul a devenit unul dintre cele mai cautate domenii

IT  și întreagă indrustrie se schimbă foarte repede și inteligența artificială își face loc tot mai profund pe  piața muncii.Prin urmare, oricine poate lua calea IT-ului și poate deveni programator. E important de știut că abilitatea de a identifica soluții neconvenționale, prin combinarea unei gândiri deschise și a creativității, constituie un avantaj extraordinar. Până la urmă, programarea este cu adevărat despre a crea lucruri, pe care trebuie să ți le imaginezi mai întâi.