Isadora Duncan a fost dansatoarea, născută în San Francisco la data de 27 mai 1877. Aceasta a inovat arta dansului, plină de viață, mișcări foarte libere și multă improvizație. Aceasta reușește să cucerească repede inimile europenilor. Atunci când ajunge la Londra, având în față un public cultivat și înstărit, va avea parte de un succes răsnător. Fapt ce îi va conferi posibilitatea continuării turneului pe scenele teatrelor din Viena, Budapesta și Berlin. Isadora Duncan, după puțin timp, la începutul anului 1904, deschide o școală de dans la Grünwald în Germania.

Astfel reușește să propage un nou stil de dans, în care reușea să interpreteze coreografic muzică de Beethoven sau alți compozitori clasici. După acest debut fructuos reușește să înființeze alte două școli la Paris (1914) și Moscova (1921). Pe cât de bine primită a fost arta ei în Europa, pe atât de puți a fost în America. Astfel că un turneu în Statele Unite ale Americii în anul 1908  va fi un fiasco. Se pare că publicul american nu poate să înțeleagă dansul pe o muzică ce nu fusese făcută în mod special pentru balet.

Isadora Duncan a avut o viață personală grea

Succesul său în viața artistică este unul fără margini. Cu toate acestea spiritul ei artistic liber nu o va ajuta în viața personală. Va avea parte de foarte multe obstacole și greutăți. Va avea doi copii, o fiică dintr-o relație cu scenaristul Edward Gordon Craig. Dar și un fiu dintr-o aventură cu industriașul Isaac Singer. Se pare că după o perioadă de depresie psihică, va putea să strângă puterile necesare pentru a se ocupa intens de elevii săi. Se atașează foarte mult de copiii a cără profesoară este. Atât de mult încât a adoptat șase. Astfel reușește să compenseze pierderea propriilor săi copii dispăruți.

În 1922 se căsătorește cu poetul rus Serghei Esenin, de care se desparte la numai un an de relație. În data de 14 septembrie 1927 la Nisa aceasta sfârșea într-un accident cât se poate de absurd. Faimoasa dansatoare Isadora Duncan piere în urma unei greșeli de moment, ștrangulată cu eșarfa pe care o avea la gât. Se pare că eșarpe s-a agățat sub o roată, când mașina a pornit. Sfârșitul ei a rămas în conștiința oamenilor, faimoasa dansatoare pasională și excentrică, sfârșește într-o linie absurdă și foarte dramatică. A doua tragedie în aceeași familie.  Iar, în data de 27 decembrie 1925, poetul rus Serghei Esenin (n. 1895) este găsit mort în camera lui. Se speculează faptul că tânărul poet s-ar fi sinucis.