Prețurile au crescut, iar orice român poate să confirme acest lucru. Indiferent că vorbim de gaze, electricitate sau alimente, totul s-a scumpit și este îngrijorător. Nici excursiile nu mai sunt rentabile când prețul pentru o masă este uriaș, iar clienții se declară nemulțumiți. 

Transfăgărășanul este una dintre cele mai populare atracții turistice atât pentru români, cât și pentru străini. Drumul se află printre cele mai unice din lume și, anul, mii de persoane ajung pe șoseaua sa. Cu toate acestea, cât costă o simplă sticlă de sticlă în vârf de munte.

Tot locul este plin de frumuseți care te lasă fără cuvinte. Priveliștea, muntele, Lacul Bâlea sau cascadele de pe drum sunt doar câteva dintre motivele cele mai bune să mergi să călătorești. Indiferent că ești tânăr sau bătrân, priveliștea te va cuceri cu siguranță.

Pe lângă frumusețea naturii pe care o vei vedea și prețurile restaurantelor sunt importante pentru fiecare turist. Dacă nu îți iei ceva de mâncare pentru drum, va trebui să te oprești la unul dintre locurile amenajate să mănânci alături de familie sau prieteni.

@ionutpirjol♬ sunet original – ?‍♂️I O N U ȚP Î R J O L?‍♂️

Pentru o simplă sticlă de apă va trebui să scoți din buzunar 10 lei, ceea ce este destul de mult. În supermarketuri, ea se găsește și cu 2 lei. Un turist a postat pe rețelele de socializare că totul a devenit extrem de scump în momentul în care a văzut nota pe nota. Pe lângă apă a adăugat că o porție de cartofi este 15 lei, iar un mic 7 lei.

Se anunță noi scumpiri

Începând cu luna această, accizele se scumpesc, ceea ce înseamnă majorarea prețurilor. Inflația, modificările cursului valutar sau a carburantului au făcut ca totul să devină mult mai scump, iar românii riscă să ajungă în imposibilitatea de plată.

„De la 1 august se scumpesc accizele, iar TVA-ul se modifică cu 1 ianuarie. Însă sunt mai mulți factori care intră în componența scumpirilor, pe lângă TVA și aceste accize. Sunt scumpiri date de inflație, de modificările cursului valutar, de scumpirea carburantului, de scumpirea forței de muncă – toate acestea intră în prețul final de vânzare.”, a explicat Robert Croitoru, analist fiscal.