Atunci când avem probleme în viața personală, de cele mai multe ori suntem tentați să dăm vina pe persoana de lângă noi.

Tocmai de aceea este important ca înainte de a pretinde iubire din partea oamenilor din jur, să învățăm să ne iubim pe noi înșine.

Dacă avem o relație sănătoasă cu propria persoană, atunci și celelalte relații din viața noastră vor decurge mai bine.

Cum poți învăța să te iubești pe tine însuți?

Redescoperă-te. Fă mai mult din ceea ce îti place și acordăți mai mult timp ție. Fie că este vorba de o pasiune veche de care ai uitat sau de o rutină pe care o poți urma ca să te relaxezi, este foarte important să îți acorzi timp cu tine.

Fă face cu trecutul. De cele mai multe ori, să uiți nu este sinonim cu a ierta. Chiar dacă poate ai uitat anumite evenimente care ți-au provocat durere în trecut, poate ar trebui să te mai întorci încă o dată asupra lor și să vezi dacă prezentul este încă afectat de trecut. Iartă, acceptă, treci peste cu sufletul împăcat.

Acceptă ceea ce ești și nu te mai schimba pentru cei din jur. Trebuie să întelegem că noi suntem importanți, iar oamenii din jur trebuie să ne accepte pentru ceea ce suntem. Dacă încercăm să facem anumite lucruri pentru alții, la un moment dat este inevitabil să ajungem să le reprosăm aceste schimbări. Iubește-te pe tine, iar apoi și oamenii din jurul tău te vor iubi.