Regina Elisabeta a decedat în urmă cu o săptămână la Castelul Balmoral din Scoția. Aceasta și-a petrecut aproape toată vara aici, fiind unul dintre locurile sale preferate. La câteva minute după vestea tragică, un lucru straniu s-a întâmplat. 

Regina Elisabeta a avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele săptămâni ale vieții sale. Ea a ales să locuiască la reședința din Scoția pentru o perioadă, așa cum a făcut în fiecare vară. Deși nu se se simțea excelent, și-a făcut datoria față de popor și a întâmpinat-o pe noul premier Elizabeth Truss.

Evenimentul tragic a fost anunțat pe 8 septembrie, moment în care, toată lumea a fost devastată. La castelul Balmoral s-au întâmplat câteva lucruri greu de interpretat. Poarta de acces în curte s-a deschis și s-a închis singură, în timp ce soldații priveau nestingheriți. Videoclipul a ajuns viral pe rețelele de socializare, mai ales că s-a întâmplat la 15 minute după decesul Reginei Elisabeta.

Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta

După decesul Reginei Elisabeta, 12 zile de manifestații au fost anunțate în Regatul Unit. Londra este punctul principal al evenimentelor. Totodată, Regele Charles este implicat activ și își face datoria față de popor.

Vineri și sâmbătă, 16-17 septembrie, Regele Charles va merge în Țara Galilor și va avea întâlniri în Londra. Pelerinajul de la sicriul Reginei Elisabeta va continua până în ziua înmormântării, iar populația poate veni.

Duminică, 18 septembrie va avea loc un minut național de reculegere la ora 20:00. Șefii de stat și membri ai familiilor regale străine vor începe să sosească la Londra pentru a participa la înmormântarea Reginei.

În data de 19 septembrie, Regina Elisabeta va fi înmormântată la Palatul Windsor. Slujba de înmormântare va avea loc la Westminster Abbey. Slujba va fi televizată, apoi sicriul va fi purtat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. Locul de odihnă veșnică va fi în capela memorială a Regelui George al VI-lea.