Insula Haiti este foarte săracă și una dintre cele mai instabile.

Dar și una dintre cele mai frumoase țări de pe mapamond. Statul haitian se află pe o tremie a părții vestice a insulei Hispaniola. Aceasta se numără printer pământurile descoperite de Cristofor Columb în anul 1492. Istoria acestei insule nu face deloc cinste idealului American de LUme Nouă. Asta pentru că din anul 1503, insula a fost populată cu sclavi negri. Aceștia fiind aduși pentru a înlocui pe cei de origine amerindiană. Cei din urmă fiind  decimați de maladiile aduse de europeni. Pentru care locuitorii insulei nu aveau nici un fel de imunitate.

Ziua când sclavii africani i-au ucis pe albi pentru că L-au răstignit pe Iisus. Se pare că în data de 17 octombrie 1806, pe insula Haiti, era ucis singurul împărat din istoria insulei. Jacques I. a fost o figură bizară, o imagine sângeroasă, el a rămas în istorie pentru că i-a îndemnat pe foștii sclavi de culoare din țara sa să îi ucidă pe albi. Motivul era că ei L-au ucis pe Iisus Hristos. Jacques I considera că este un adevărat adversar pentru Napoleon Bonaparte.

Se pare că regimul colonial a fost puternic afectat pe timpul războaielor izbucnite în Europa. Asta fii imediat după Revoluția Franceză din 1789. Atunci când marile puteri coloniale nu puteau interveni în Haiti. Se spune că cel care a dat semnalul răscoalei era un sclav eliberat, Pierre-Dominique Toussaint Louverture. Acesta după mai multe  succese militare este numit guvernator general de către francezi. Numirea aceasta i-a permis să controleze o mare parte a insulei. Se pare că răscoala sclavilor pornită de el viza spaniolii, dat fiind că guvernul francez abolise sclavia.

Insula unde sclavii africani i-au ucis pe albii care L-au răstignit pe Iisus

Cu toate acestea se ia în calcul și data decesului conducătorul haitian. Acesta sfârșește în anul 1803. Este urmat de unul dintre locotenenții săi, Jean-Jacques Dessalines, și el un alt fost sclav. Noul conducător, în 1804, decide masacrarea tuturor francezilor de pe insulă. Astfel reușește să pornească fanatismul foștilor sclavi creștinați. Prin apel la un fantastic șiretlic. Jacques Dessalines le-a spus că cei de culoare trebuie să îi ucidă pe albi. Fiind vinovați de zeicid.  Albii l-au ucis pe Iisus Cristos. După acest masacru, s-a auto-proclamat împărat, cu numele de Jacques I. Noul împărat din Haiti instaurează un regim tiranic. Devenind insuportabil, în 1806, împăratul Jacques I, este asasinat de către colaboratorii săi.

După moartea împăratului haitian, statul său este distrus de lupte.  Iar sudul a rămas republican și în nord, unul dintre generalii săi, Henri Cristophe, un alt fost sclav, se auto-proclamează președinte în anul 1807. Din 1811, președintele Henri Cristophe decide că este mai bine să fie rege. Și așa își începe domnia sub numele de Regele Henri I.  În anul 1820 este este pus la colț de adversarii săi. Moment în care Henri I se sinucide. O face într-un mod spectaculos, își trage în inimă un glonț de argint.

Pe parcursul a numai 15 ani de zile, pământul Haitian face cunoștință cu o mini istorie de tip European. Reușind să înglobeze în mai puțin de două decenii o cruzime care a rămas de legendă. Sunt atât de multe note care amintesc de trecutul, deloc măgulitor, al bătrânului continent European. Haiti a reușit să se transforme din colonie în imperiu, iar din imperiu republică și din republică în regat. Toate aceste forme de organizare și conducere fiind accesate în 15 ani fiecare în parte de foștii sclavi de pe plaiul African. Aceștia reușind să atingă performanța de a-i ataca pe albii de pe insulă.