Sticlele de plastic sunt transformate în pantaloni scurți impermeabili, pentru surferi.

Compania sud-africană GiLo, producătoare de obiecte vestimentare, a reușit să pună în practică ideea de a procesa deșeurile și a le face pantaloni de plajă.

Astfel, deșeurile sunt colectate și transformate în obiect de îmbrăcăminte, pentru o pereche de pantaloni fiind nevoie de 20 de sticle de plastic, conform relatărilor Business Insider.

Cele mai mari cantități de deșeuri din plastic provin din Pakistan, China, Malaezia și Thailanda, de unde se iau drept materie primă, precizează sursa menționată.

Inițiativa ecologică are totuși nevoie de mai multă susținere. Este un plus faptul că se recuperează 20 de PET-uri pentru un obiect vestimentar, însă pentru salvarea planetei este destul de puțin, având în vedere că mediul tinde să se sufoce din cauza cantității enorme de deșeuri.

Pantalonii de plajă sunt impermeabili, se usucă rapid la suprafață și sunt confortabili. Sursa citată menționează că nu par a fi făcuți din plastic și că probabil nimeni nu și-ar da seama din ce material au fost confecționați, dacă asta nu ar sta scris pe etichetă.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=uiG2YTwjccM[/embedyt]