Indiferent dacă sunteți fani sau nu, pizza proaspătă este una dintre cele mai mari plăceri ale vieții. În mod ideal, crusta este caldă, crocantă și miroase ușor a drojdie, iar brânza este suficient de fierbinte pentru a se întinde fără a vă arde gura. Cu toate acestea, tăierea feliilor de pizza în sine nu merge întotdeauna atât de bine.
Dispozitivul de tăiat pizza s-ar putea să nu fie suficient de ascuțit pentru a pătrunde în crustă, creând felii zimțate. Sau mai rău, puteți ajunge să pierdeți o parte din brânză în timpul procesului. Pentru persoanele care au masacrat cel puțin o dată una din comenzile la pachet de pizza, am decis să apelez la experți pentru îndrumare.
1. Cum se rup în mod corect feliile de pizza
Ann Kim este bucătarul din spatele instituției din Minneapolis Young Joni și găzduiește Pizza Inventivă pe lemne, precum și Pizzeria Lola și Hello Pizza. Kim a primit recent premiul James Beard pentru cel mai bun bucătar: Midwest. Aceasta și-a destăinuit câteva dintre secrete și a acoperit câteva abilități de bază ale cuțitului. Astfel, am aflat cum să optimizăm tăierea feliilor de pizza pentru cele mai bune rezultate. Consultați câteva dintre sfaturile ei cheie.
2. Folosoște distanțierul
De cele mai multe ori, în cutiile de pizza livrate la domiciliu se află un mic accesoriu alb, numit distanțier. Nu dispera, însă dacă nu îl primești. Se poate cumpăra foarte ușor de la supermarket. Acel dispozitiv este cel care ne ajută să luam o felie de pizza, fără sa le atingem pe cele de lângă. Poți controla mult mai bine felia de pizza, fără să te murdărești sau să pierzi prea multe ingrediente de pe ea în disperarea de a o desprinde.
@eatmorebmore ? hack! #foryourpizza? #pizzahack #learnontiktok #lifehacks2021 #cheesepizzaislife #dmvfoods ♬ Gangsta’s Paradise (feat. L.V.) – Coolio
3. Tăiați pizza în clipa în care iese din cuptor…
„Acest lucru se bazează pe experiența noastră la restaurant, tăiem imediat când iese din cuptor”, spune Ann Kim.
Bucătarul recomandă să așteptați câteva minute înainte de a ridica felia și a o mânca, de teamă să nu vă ardeți cerul gurii. Pentru că toți am făcut asta înainte. Dar odată ce este scoasă din cuptor, lăsați-o să stea câteva secunde și apoi tăiați-o direct.
4. Excepția de la regula de mai sus este cazul în care utilizați un cuțit de bucătar
Dacă nu aveți un tăietor de pizza la îndemână, Kim vă recomandă un cuțit de bucătar mai mare, suficient de mare pentru a se potrivi circumferinței pizza. Pentru a tăia, puteți balansa cuțitul înainte și înapoi; cu toate acestea, spre deosebire de tăietorul de pizza, Kim recomandă să așteptați înainte de a începe să feliați.
„Când folosiți o roată, din cauza mișcării acesteia, este mai puțin probabil ca brânza să se lipească. Dar dacă ai folosi, să zicem, un cuțit de bucătar pentru a-l tăia, poți vedea cum s-ar putea lipi brânza. Ceea ce aș sugera este să aveți fie un șervețel curat, fie un prosop de hârtie la dispoziție. Și doar cu grijă, ușor, glisați și apoi mergeți la a doua tăietură. Asta as recomanda. De asemenea, cred că, dacă utilizați un cuțit de bucătar, așteptați să se răcească, deoarece asta va împiedica brânza să se lipească de un cuțit la temperatura camerei.”, exlică Kim.