Incredibil! Consumul moderat de alcool prelungește viața!

Un studiu de la Maastricht University Medical Center arată că alcoolul te face să trăieşti până la cel puţin 90 de ani.

Publicat: luni, 2 martie 2020, 20:39

Dacă românii  merg pe „Consumul de alcool dăunează grav sănătăţii”, iată că mai mulţi oameni de ştiinţă au răsturnat orice ştiam despre acest lucru. Medicii din Maastricht University Medical Center din Olanda au realizat un studiu amănunţit din care reiese că un pahar de alcool pe zi te ajută să trăieşti sănătos până la 90 de ani, cel puţin.
Rezultatele cercetării arată că bărbații și femeile care beau zilnic cantități moderate au cu 40% mai multe șanse să ajungă la 90 de ani decât cei care se abțin complet.

Ce se prevede în studiu

Pentru realizarea acestui studiu, Piet van den Brandt și echipa sa au urmărit consumul de alcool al unui număr de peste 5.500 de persoane pe durata a 20 de ani. Majoritatea persoanelor urmărite de echipa olandeză s-au născut între 1914 și 1918, în timpul Primului Război Mondial.

Studiu s-a făcut oe oameni cu vârste cuprinse între 60 şi 70 de ani. Conform rezultatelor, 34% dintre femei şi 16% dintre bărbaţi au ajuns la 90 de ani.

În raportul său, dr. Van den Brandt susține: „Am constatat că aportul de alcool a fost asociat pozitiv cu probabilitatea de a atinge vârsta de 90 de ani, atât la bărbați, cât și la femei”.

Potrivit Daily Mail, Lucy Holmes, director de cercetare la Alcohol Change UK,  este de părere că cercetarea este de succes.. „Acest studiu arată din nou ceea ce susțin toate probele și ce ne spun medicii de top din Marea Britanie – cea mai sănătoasă alegere este să bei 14 unități pe săptămână sau mai puțin. Asta înseamnă o sticlă și jumătate de vin într-o perioadă de trei sau mai multe zile. Dar dacă nu beți momentan, acesta nu este un motiv pentru a începe acum”.

Citește și: