În România, dar și în alte țări există superstiții legate de mâncărimile din palma dreaptă sau stângă. 

În chiromanție, mâncărimile din palme semnifică  anumite energii care trec prin mâini și picioare. Mâna stângă este considerată cea pasivă, în timp ce mâna dreapta este cea activă. Multe popoare au preluat această idee din chiromanție și au adaptat-o vremurilor. Astfel că ghicitul în palmă își are originile în această superstiție.

Se spune că atunci când te mănâncă mâna stânga, este bine să freci palma de un obiect făcut din lemn. Se consideră că această metodă ar alunga energiile negative. Din această credință a evoluat și superstiția de a bate în lemn atunci când se aduce în discuție un posibil eveniment nefavorabil.

În sfârșit deslușim misterul! Ce înseamnă, de fapt, când te mănâncă palma stângă sau cea dreaptă
pexels.com

Ce înseamnă când te mănâncă palma dreaptă

Exista superstiția că atunci când te mănâncă palma dreapta, vei primi în curând bani, căci așa se spune din popor! Iar atunci când te mănâncă mâna stânga vei da cuiva o sumă de bani. De multe ori, oamenii au tendința să inverseze explicațiile, în funcție de situația în care se află. Vorba românului…cum îți pică mai bine, așa să fie! Așa se face că multe persoane spun fix opusul. Mai exact: mâncărimile în palma stângă înseamnă că vei primi o sumă de bani. Iar mâncărimile în palma dreaptă înseamnă că vei oferi o sumă de bani cuiva.

Ce înseamnă când te mănâncă palma stângă

Pe lângă cunoscuta superstiție menționată mai sus, se crede că atunci când te mănâncă palma stângă vei avea nevoie de ajutor sau de anumite servicii care de cele mai multe ori, sunt legate de bani. Atunci când te mănâncă palma dreapta, se spune că energia care iese din corpul tău este una benefică. De asemenea, există superstiția că acea energie îți va aduce un produs sau serviciu care îți vor aduce bani.