Încă puțin și cel mai mare festival al reducerilor își va deschide porțile. Atât pe cele online, cât și pe cele offline. Este vorba despre Black Friday, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului. Dacă nu ți-ar pus în minte câteva produse pe care ți le-ai dori, ei bine, nu este cazul să te panichezi. În lume, există țări care nici măcar nu au auzit de așa ceva. 

La cât de popular este Black Friday, te-ai aștepta să se întâmple pe tot Globul. Ei bine, ca de obicei, de la regulă există și excepții. Sunt state foarte mari și cu potențial economic care refuză să marcheze sărbătoarea reducerilor.

Black Friday a apărut în 1950, iar termenul a fost folosit de către poliție pentru a descrie coada infernală care se forma între Philadelphia și Rochester din cauza Thanksgivingului. Între timp, termenul a început să descrie perioada cu cele mai multe reduceri din an, iar populația a primit cu brațele deschise această „sărbătoare”.

În ce țări nu există Black Friday. Aici, populația nu se dă deloc în vânt după reduceri Pixabay

Un altfel de Black Friday pe mapamond

În timp ce tu ai aruncat o privire la prețurile anumitor produse și speri să le prinzi mai ieftine în această perioadă, în lume, există persoane care nu țin cont de Black Friday. Nu pentru că ar fi superficiale, ci pentru că statele respectiv nu celebrează acest tip de sărbătoare.

Lista lor este una destul de lungă. Unele nume s-ar putea să te surprindă, la altele poate că te-ai fi așteptat. Oricum, un lucru este cert: aici, goana după reduceri nu are loc niciodată. Coreea de Nord, Bangladesh, Venezuela, Iran, Afghanistan sau Tajikistan nu au crezut niciodată în conceptul reducerilor adunate sub umbrela Black Friday.

Și, probabil, așa cum era de așteptat, nici Cyber Monday nu este marcat în vreun fel anume în statele menționate. Pe lângă statele deja menționate, mai există și state în care conceptul este legat de evenimente nefaste. Spre exemplu, în Burma, Black Friday este asociat cu masacrul din 30 mai 2003.