Grișul cu lapte este un preparat care este pe placul tuturor copiilor.

Pe lângă faptul că este foarte gustos, acest desert este potrivit pentru orice perioadă a zilei. Rețeta este una simplă și ușor de făcut, însă puține gospodine cunosc adevăratele tehnici de fierbe, în așa fel încât să nu devină terci. 

Grișul cu lapte, un desert preferat de toți

Grișul cu lapte le aduce aminte tuturor de verile petrecute în casa bunicilor. De cele mai multe ori, acesta era desertul preferat de toată lumea, mai ales că era stropit cu sirop de zmeură sau de căpșuni. Astăzi vă arătăm exact cum făcea bunica grișul cu lapte pe vremuri, pentru a avea o textură cremoasă și delicioasă.

Pentru cei care nu știu, textura grișului este asemănătoare cu cea a făinii de porumb. În vreme ce făina de porumb este făcută din porumb, grișul este preparat din grâu. Pentru ca grișul cu lapte să iasă delicios, este musai să adaugi unt, vanilie și praf de sare în compoziție.

Cât se ține grișul pe foc

Cu toate acestea, secretul celui mai bun griș cu lapte are legătură cu timpul de fierbere al acestuia. La început, când se pune compoziția la foc, se amestecă doar ocazional. Însă pe parcurs, când laptele se încălzește, se amestecă constant cu un tel.

De obicei, la 90-100 de grame de griș se adaugă 1 litru de lapte, respectiv 100 mililitri de lapte la fiecare 9-10 grame de griș. Grișul cu lapte se ține pe foc timp de 20 de minute, niciun minut mai mult. Dacă trece timpul recomandat, grișul se va transforma în terci și nu va mai avea consistența dorită.

La final, se poate adăuga coaja rasă de lămâie sau scorțișoară! Poftă bună.