Aplicația Facebook s-a schimbat mult în ultimii mult.

Rețelele de socializare au ajuns extrem de populare în toată lumea. Ele reușesc să conecteze oameni din colțuri de diferite ale globului și să se împrietenească. Totodată, putem găsi o mulțime de informații despre prietenii noștri pe care îi avem în viața de zi cu zi. Facebook este una dintre aplicațiile nelipsite din telefoanele noastre și a avut parte de multe schimbări de când s-a creat și până în prezent. 

Facebook a fost lansat din anul 2004, iar interfața s-a schimbat foarte mult din acel moment. Mark Zuckerberg este responsabil pentru creare și multă lume îi mulțumește. Scopul principal a fost comunicarea dintre persoanele apropiate într-un mod mai facil, dar și între cele care nu se cunosc, iar aici au posibilitatea.

Sursa foto: Arhivă

Prima dată s-a lansat de Universitatea Harvard din America și a funcționat cu circuit închis. Între timp a ajuns să fie una dintre cele mai cunoscute rețele de socializare, iar capitalul companiei este atât de mare încât deține WhatsApp și Instagram.

Este pe piață de aproape două decenii, iar, pe lângă interfață s-a schimbat și numele. Facebook a devenit „Meta.” Interfața era una simplă, folosindu-se doar culorile alb și albastru. Fotografia profilului tău alături de informații era în partea stângă, într-un dreptunghi, în timp ce, toate informațiile erau plasate pe mijloc. Totul era așezat precum un CV din zilele noastre.

Sursa foto: Arhivă

Facebook a devenit Meta

Facebook a schimbat numele pentru că își dorește noi investiții. Mark Zuckerberg a creat o realitate virtuală, numită „meta vers”, unde toată lumea își poate face cont și ajunge într-un program simulat. Reprezentanții aplicației își doresc să investească câteva milioane de dolari pentru popularizare acestei „realități.”

De-a lungul anilor, Facebook s-a schimbat mult datorită tehnologiilor noi apărute. Schimbările au venit pe parcurs, iar utilizatorii s-au declarat încântați de fiecare dată. O altă schimbare majoră de care a avut parte este introducerea aplicației de Messenger. Înainte, toate mesajele se primeau direct pe aplicația principală, acum, însă, este nevoie de o a doua aplicație pentru a le răspunde prietenilor tăi.

Sursa foto: Arhivă
Distribuie

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.