Nicolae Ceaușescu nu a fost doar președintele de care mulți nu-și mai doresc să audă, ci și un politician atent la produsele de pe masa românilor

Imagini rare cu Nicolae Ceaușescu

Într-un videoclip postat pe rețeaua socială TikTok, se poate observa cum Nicolae Ceaușescu verifică pâinea dintr-o brutărie. Acest lucru se întâmplă într-un mod cât se poate de serios. Omul politic se uita atent la forma pâinii, la greutatea și aspectul produsului. Conta foarte mult ca nicio franzelă să nu depășească gramajul stabilit de conducere. Așa cum bine știe oricine, nimic nu putea cântări mai mult sau mai puțin, în caz contrar toți angajații aveau de suferit de pe urma neglijenței lor.

 

@adrianionut828##foriu ##fypシ ##ceausescu?? ##forum ##fypシ

♬ sunet original – adrianionut828

 

Nu vă gândiți că Nicolae Ceaușescu avea vreo expertiză în domeniul alimentar. Au fost la putere timp de mulți ani, însă nu au avut prea multă școală. Vorbim de Nicolae și Elena Ceaușescu, care aveau doar patru clase. Atunci când trăia, Nicolae Ceaușescu a fost de multe ori acuzat că este analfabet. Cu toate acestea, lipsa școlii nu i-a împiedicat să ajungă la putere.

Nici soția sa, Elena nu avea prea multă școală. Aceasta făcuse tot patru clase. Deși în 1967 susține că este doctor în chimie după ce a scris lucrarea „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”, aceasta nu avea prea multă școală. Autobiografia sa dovedește acest lucru, unde se poate observa nivelul de educație și gramatica pe care Elena Ceaușescu nu prea o stăpânea.

„Elena Ceaușescu (Petrescu) mam născut în comuna Petrești, Dâmbovița, în anul 1919 la 7 ianuarie. Părinți se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori, avere 4 hectare de pământ și casă de locuit. În tre ani 1926 – 1930 am făcut școala primară unde mam născut. În anul 1936 am venit la București, am intrat ca ucenică la fabrica Lantex. în urma unei acțiuni am fost concediată…”, scria Elena Ceaușescu în autobiografia din anul 1949, înaintată partidului comunist.