Iată de ce trebuie să folosești lumânările parfumate mai rar.

Cu mult timp înainte de a se inventa becul, lumânările erau singura cale prin care oamenii puteau să aibă o sursă de lumină. Așadar, aceasta era nelispită din casele oamenilor. Însă, în ziua de astăzi, lumânările sunt folosite ca fiind decorațiuni. Acestea sunt fabricate în diverse forme și pot fi parfumate. Însă, specialiștii trag mai multe semnale de alarmă în legătură cu aceste lumânări parfumate.

Te-ai întrebat vreodată dacă lumânările parfumat pot cauza rău în vreun fel? Ei bine, există destul de multe dezbateri cu privire la toxicitatea acesotra. Așadar, oamenii de știință sunt de părere că aceste produse nu ar trebui să fie folosite în casă.

Așadar, potrivit mai multor analize din partea cercetătorilot, aceste lumânări sunt fabricate din ceară de parafină. Această ceară este obținută din petrol, fiind un produs secundar al fabricării benzinei. Astfel, când aprindem o lumânare de acest gen, mai multe substanțe chimice și periculoase penttru corpul uman se răspândesc în cameră.

Aceste substanțe care dăunează sănătății se pot inhala și ajunge extrem de ușor în plămâni.

social media

Care sunt riscurile la care te expui dacă arzi lumânări parfumate

Este foarte posibil ca unele persoane să dezvolte anumte reacții alergice la aceste lumânări parfumate. Astfel, printre principalele manifestări se numără strănutul, blocarea sinusurilor sau curgerea nasului.

Însă, este bine de știut faptul că există totuși anumite lumânări parfumate care nu dăunează chiar atât de rău sănătății. Este vorba despre lumânările prfumate ce sunt fabricate din soia și produc mult mai puține funingine. Mai mult decât atât, aceste lumânări parfumate produc mult mai puține substanțe toxice. Însă, cu toate că acestă lumânare din soia nu dăunează atât de mult, este recomandat ca fumul acesteia să fie limitat, cu toate că este mult mau curat.

Așadar, fie că este o lumânare din soia sau normală, încercați să le folosiți cât mai rar.

Distribuie

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.