Pâinea este unul dintre alimentele care nu lipsește de pe masa românilor. Pâinea se numără printre alimentele cele mai cumpărate de români. Probabil și tu te-ai săturat să o arunci atunci după ce ai văzut că s-a întărit. Însă, a venit timpul să-ți arătăm un truc ideal și simplu, care poate ține pâinea proasapătă zile întregi. Nu vei mai renunța la acest truc! 

Pâinea se numără printre alimentele care nu lipsesc de pe masa românilor mai niciodată. După câteva zile, veți observa faptul că pâinea se va întări. Mulți oameni o aruncă atunci când observă acest lucru. Însă, noi îți prezentăm un truc util și simplu, prin care poți ține pâinea proaspătă zile întregi.

social media

Cum poți păstra pâinea proaspătă, acasă

Probabil că și tu te-ai săturat ca pâinea să ți se întărească după câteva zile după ce ai cumpărat-o. Însă, noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm un truc simplu și util. Acum, întărirea pâinii nu îți va mai da bătăi de cap și sigur te vei bucura de o pâine proaspătă și moale pentru mai mult timp. Nu, nu trebuie să băgați pâinea în sacoșă pentru a se menține proaspătă, ci vorbim despre o cu totul altă variantă.

Așadar, cu pâinea care a mai rămas, o veți tăia felii și o veți înveli cu un prosop de bucătărie umed. Astfel, pâinea își va păstra textura și va fi la fel de moale ca în ziua în care s-a cumpărat.

Ce se întâmplă dacă congelezi pâinea?

Ai făcut prea multă pâine în casă și nu are cine să o mănânce? Nicio problemă! O poți băga fără probleme la congelator. Nu, nu se va strica și nu își va pierde gustul. Din contră! Ea va rămâne fragedă și proaspătă.

Așadar, tot ceea ce trebuie să faci este să iei pâinea, să o bagi într-o pungă și să o bagi la congelator alături de câteva bucăți de țelină. Țelina va ajuta la absorbirea umezelii și astfel va preveni uscarea pâinii.