Unul dintre cele mai înfricoșătoare și greu de înțeles obiceiuri este cel de a cere dezgroparea după 7 ani de zile a defunctului. Majoritatea știm că astfel de practică este des întâlnită în România și își are rădăcinile în vremuri vechi.

Când se împlinesc 7 ani de la decesul unei persoane, familia cere dezgroparea acesteia, pentru a vedea cum se prezintă. Un expert explică motivul pentru care nu trebuie respectată această regulă, doar cu câteva excepții.

Iată situațiile în care trebuie dezgropat trupul unei persoane decedate

„Iată încă o stare, de fapt, pe care o respectăm cu sfințenie. Dezgroparea la 7 ani a celor decedați. Nimic mai greșit. Dezgroparea este obligatorie numai în trei cazuri:

Când cel răposat a fost blestemat. Sau a fost și se afla, de fapt, sub vreo legătură religioasă, arhierească, spuneți cum vreți. Sau a murit în păcate foarte rele. Dacă sunt aflați neputreziți, este semn că nu au fost iertați de Dumnezeu. Și este nevoie de multe rugăciuni și dezlegări ca să fie  iertați.

Iar în alte cazuri, nu trebuie să le tulburăm liniștea celor care au fost trecuți în neființă.”, a explicat un bărbat, într-un clip video pe TikTok.

@lee_leony #suflet #mort #dezgropat #blestem #7ani #mormant #vesnicie #timp #viralvideo #tyktok #tyktokromania #fy #foryou #fyp #fypシ ♬ Scary music horror mystery(1040775) – parts di manta

Iată ce se întâmplă cu sufletul unei persoane decedate după ce au trecut 7 ani de zile

” Dar ce se întâmplă cu sufletul celor decedați după 7 ani? Pe pământ sunt zile, nopți și ani. Dincolo de mormânt nu este decât veșnicie. Luminoasă sau întunecată, acum depinde. Deci, cuvântul astăzi, desemnează timpul de după moarte. Adică veșnicia.

A 3a, a 9a și a 40a zi, cum am fost obișnuiți să practicăm, ortodocși fiind, nu sunt decât pe pământ. Căci dincolo de mormânt, împărăția timpului nu există. Acolo nu sunt alte zile, decât cea de astăzi.

Misterul morții este poarta prin care sufletul, despărțindu-se de trup, intră în veșnicie. Noi știm și vedem ce devine trupul. Cât despre suflet, noi nu-l putem vedea. Dar știm cu desăvârșire ce i se întâmplă, prin mărturisirea Sfintei Scripturi.”, a mai adăugat bărbatul.