Iată ce poți face în cazul în care te va mușca o viperă.

Dacă ai avut ghinionul să te muște o viperă, atunci trebuie să iei măsuri neapărat și cât mai repede. Mușcătura unei vipere este extrem de periculoasă, iar în unele cazuri poate aduce și decesul. Vipera este considerată una dintre cele mai periculoase ființe de la noi din țară. Iată ce trebuie să faci dacă te mușcă o viperă. 

În această perioadă din ce în ce mai multe persoane se bucură de o vacanță binemeritată. Unii se duc la mare, iar alții aleg muntele. Așadar, dacă ești la munte și ai avut ghinionul să te întâlnești cu o viperă și să te muște, atunci trebuie să iei neapărat măsuri cât mai rapid. Mușcătura de viperă este extrem de periculoasă!

social media

Mușcătura de viperă poate fi fatală

Vipera este considerată una dintre cele mai periculoase ființe de la noi din țară. Dacă nu iei măsuri, mușcătura lor poate fi fatală. Vipera este foarte veninoasă, motiv pentru care ai face bine să o ocolești. Cu toate că această specie nu vede prea bine, acest lucru nu înseamnă că nu te poate ataca. Vipera se bazează pe funcțiile de vibrații și de asemenea, au simțul olfactiv foarte bine dezvoltat. Viperele le poți întâlni între lunile mai și septembrie, deoarece pe tot parcursul anului, ele se află în hibernare.

Totuși, dacă te mușcă o viperă, trebuie să iei neapărat măsuri. Nu este indicat mai deloc să sugi sângele, deoarece veninul se va răspândi destul de repede în corp, așadar nu vei avea timp să îl extragi. Totodată, nu este indicat să folosești ser antiviperin, deoarece nu vei știi reacțiile adverse pe care le vei avea asupra acestei substanțe.

Cel mai indicat este să apelezi imediat la medici pentru un ajutor de specialitate, dar într-un timp destul de rapid, deoarece mușcătura poate fi fatală. Cel mai bine este să te informezi atunci când dorești să mergi la munte, pentru a evita zonele cu șerpi.

Distribuie

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.