Evită pe cât posibil aceste greșeli!

Astăzi, toată lumea depinde de smartphone-ul său. Fie că este vorba de nevoile noastre profesionale sau personale, acest mic dispozitiv a devenit o parte integrantă a vieții noastre. Nimeni nu se poate lipsi de el, motiv pentru care ne grăbim să-l încărcăm atunci când se termină bateria.

Cu toate acestea, modul în care facem acest lucru poate avea consecințe grave asupra telefoanelor noastre. Așa că vă prezentăm greșelile pe care trebuie să le evitați atunci când vă încărcați smartphone-ul.

Vă dezvăluim obiceiurile proaste pe care ar trebui să le evitați pentru a vă păstra autonomia bateriei și a prelungi durata de viață a smartphone-ului dumneavoastră.

Ce greșeli ar trebui să evitați atunci când vă încărcați smartphone-ul?

Știați că nu este vorba doar de a găsi modalități de a prelungi durata de viață a telefonului mobil? În primul rând, trebuie să știți care sunt greșelile comune pe care le puteți face și care vă pot deteriora dispozitivul. Vă explicăm ce trebuie să evitați să faceți atunci când vă încărcați telefonul mobil.

Social media

Încărcarea smartphone-ului în timp ce acesta este încă rece

Una dintre cele mai frecvente greșeli se întâmplă iarna, când temperaturile sunt foarte scăzute. Este posibil să aveți obiceiul de a vă conecta smartphone-ul la priză imediat ce ajungeți acasă, când încă este foarte frig. În general, smartphone-urile moderne nu sunt proiectate să reziste la temperaturi foarte scăzute. Pe lângă faptul că le consumă bateria, frigul poate afecta ecranul și chiar vă poate opri telefonul.

Soluție: Dacă temperaturile de afară sunt extreme, luați în considerare posibilitatea de a vă pune smartphone-ul într-un buzunar interior. În caz contrar, înainte de a-l încărca, cel mai bine este să îl lăsați să se încălzească la temperatura camerei. Cu toate acestea, evitați orice sursă externă de căldură, deoarece aceasta poate deteriora bateria. De asemenea, puteți utiliza o carcasă termică pentru a vă izola dispozitivul atât de frig, cât și de căldură.

Lăsarea smartphone-ului expus la soare în timp ce este conectat la priză

Conectarea smartphone-ului la rețeaua electrică în timp ce acesta este expus la soare poate provoca daune ireversibile. Într-adevăr, în timp ce se încarcă, este normal ca temperatura dispozitivului să crească, dar dacă îl lăsați la soare, acesta se va supraîncălzi în cele din urmă. Acest lucru poate avea efecte dezastruoase asupra componentelor telefonului dvs. mobil.

Soluție: indiferent dacă este caniculă sau iarnă, cel mai bine este să vă păstrați smartphone-ul la adăpost. De asemenea, evitați să îl lăsați în mașină, sub pernă sau chiar în buzunar atunci când este cald.

Încărcarea smartphone-ului cu un încărcător generic

Dacă credeți că orice încărcător vă poate încărca smartphone-ul fără nicio problemă, mai gândiți-vă o dată! Utilizarea unui încărcător incompatibil sau ieftin poate supraîncărca sau poate furniza puțină energie dispozitivului, ceea ce poate scurta durata de viață a bateriei sau chiar o poate deteriora. Mai rău, vă poate expune la risc de incendiu sau șoc electric.

Soluție: Nu toate încărcătoarele furnizează aceeași cantitate de energie, așa că folosiți încărcătorul oficial sau cumpărați unul certificat de la o marcă de renume.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.