Trebuie să recunoaștem, atunci când ne încărcăm telefonul mobil, aproape niciodată nu îi scoatem husa. De fapt, nici nu cred că s-a gândit, cineva cât de nociv ar putea să fie acest obicei, absolut banal.

Conform experților  și a producătorilor de telefoane mobile, pentru a ne proteja cât mai bine bateria este nevoie să ținem cont de anumite detalii. În realitate, dacă nu ținem cont de aceste sfaturi, ne-am putea trezi că bateria telefonului nostru se va uza mai repede decât am fi putut anticipa, într-o primă instanță.

Sursa: Social Media

Bateria telefonului nu trebuie, niciodată, să fie încărcată 100%. Ba mai mult, încărcările mici și dese, se pare că sunt „cheia marilor succese”. Experții în domeniu garantează că, menținând un ritm de acest fel. În ceea ce privește obiceiul de încărcare, bateria ar putea să aibă o viață mult mai lungă.

Mai precis, poate că n-ar fi atât de rău să eviți să îți încarci telefonul noaptea, din motivele expuse mai sus. În caz contrar, riști să supraîncălzești bateria, ținând-o ore în șir în priză.

Motivul pentru care nu este bine să ții husa de la telefon atunci când îl încarci

Sfatul venit de la specialiști, se referă la husa telefonului tău mobil. Aceștia sunt de consideră că, atunci când îl încarci, ar trebuie să-ți „dezbraci” telefonul de husă, pentru a evita supraîncălzirea bateriei, în cazul în care mai multe aplicații rulează pe fundal, în acel moment.

Dacă vrei să ai parte de bateria ta, în stare normală de funcționare, cât mai mult timp, îți vei da seama , de fiecare dată, să scoți husa înainte de încărcare. Ai putea să-ți mulțumești mai încolo pentru asta, când vei observa că și după un an, spre exemplu, bateria telefonului tău va funcționa normal.

Cele mai frecvente greșeli atunci când încarci telefonul

Deși pare o operațiune cât se poate de simplă, sunt greșeli pe care poți să le faci în momentul în care îți încarci telefonul. Ca să poți evita cât mai multe dintre ele, ți-am pregătit, mai jos, o listă cu cele mai frecvente astfel de erori:

  • folosești telefonul în timpul încărcării – este recomandat, ca în perioada în care ții mobilul la încărcat, să nu îl utilizezi; este valabil, cu atât mai mult atunci când folosești un acumulator extern;
  • utilizezi orice charger – de exemplu, dacă dispozitivul tău nu are funcție de încărcare rapidă și nici charger rapid, nu este recomandat să folosești un astfel de încărcător, pentru că riști ca mobilul tău să se supraîncălzească;
  • portul de încărcare este universal – corect, însă nu este indicat să îți încarci telefonul cu orice fel de mijloc, doar pentru că se potrivește; în mod normal, ar trebui să folosești charger-ul original, dar dacă nu poți face acest lucru, e bine să te asiguri că tensiunea de ieșire a încărcătorului (V) și amperajul (A) au aceleași valori cu ale dispozitivului original;
  • nu verifici valabilitatea acumulatorului– ca orice produs, acumulatorul și bateria au și ele o durată de viață, indiferent cât de corect le folosești; verifică întotdeauna care este valabilitatea acumulatorului, ca să știi că în cazul în care bateria nu mai funcționează bine, aceasta este o cauză.